Prefectura Dâmboviţa este în grafic cu organizarea referendumului pentru familie

0 0

Pregătirile pentru organizarea referendumului din 6şi7 octombrie sunt în linie dreaptă. Anunţul a fost făcut de prefectul Antonel Jîjîie, în cadrul şedinţei Colegiului Prefectural de vineri, 28 septembrie .
La nivelul Instituţiei Prefectului Dâmboviţa a fost constituit Biroul Electoral Judeţean, condus de judecătorul Erculescu Narcis, având funcţia de vicepreşedinte al Tribunalului Dâmboviţa.
Prefectul Antonel Jîjîie a precizat că până sâmbătă, 29 septembrie, se vor stabili şi ceilalţi preşedinţi pentru cele 92 secţii de votare, rămase neacoperite la nivel judeţean din cele 432 .
La nivelul judeţului Dâmboviţa, bugetul alocat organizării referendumului din 6 şi 7 octombrie este de peste 15 miliarde lei vechi. Vor fi amenajate 432 de secţii de votare pentru 492.000 de alegători.
Până în data de 30 septembrie 2018, trebuie să fie gata tot suportul logistic pentru Referendum, respectiv trebuie să fie tipărite buletinele de vot, confecţionate ştampilele şi aduse urnele. De asemenea, au fost asigurate sediul şi dotarea tehni-co-materială a Biroului Electoral de Circumscripţie Judeţeană Dâmboviţa ; biroul electoral judeţean funcţionează în sediul Instituţiei Prefectului – Judeţul Dâmboviţa, camera nr. 28, etajul
2.
Potrivit graficului va urma instruirea preşedinţilor în zilele de marţi şi miercuri, în prezenţa Autorităţii Electorale Permanente, prefecturii şi a altor instituţii din cadrul MAI.
Potrivit calendarului stabilit, în 30 septembrie vor fi imprimate buletinele de vot, confecţionate ştampilele cu menţiunea „VOTAT” şi timbrele autocolante, iar în 2 octombrie autorităţile trebuie să aducă la cunoştinţa alegătorilor delimitarea şi numerotarea secţiilor de votare, precum şi sediile acestora.
Materialele necesare votării vor fi predate preşedinţilor birourilor electorale în 5 octombrie. În preziua referendumului, la sediul secţiei de votare va fi afişat, la loc vizibil, un exemplar din buletinul de vot, vizat şi anulat de preşedintele biroului electoral de circumscripţie. Secţiile de votare se deschid sâmbătă, 6 octombrie, la ora 7:00 şi se închid la ora 21:00. Acelaşi orar este valabil şi pentru duminică, 7 octombrie, a doua zi de vot.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Accident grav pe DN 71, zona Aninoasa, produs pe fondul unei depăşiri neregulamentare

O clipă de neatenţie sau graba unui şofer, a condus la un accident grav pe DN 71, zona Aninoasa. Se pare că accidentul s-a produs pe fondul unei depăşiri neregulamentare. În urma impactului, între fiarele contorsionate a rămas captivă o persoană. La faţa locului au ajuns pompierii de la descarcerare […]