Prefectul județului Dâmbovița, Claudia Gilia a participat la activitătile dedicate Zilei Internaționale de Conștientizare a Autismului

Date:

Ziua Internațională de Conștientizare a Autismului este dedicată sensibilizării și informării publicului larg despre tulburarea spectrului autist (TSA). Această zi are ca obiectiv principal creșterea gradului de conștientizare și înțelegere față de persoanele afectate de autism, evidențiind necesitatea diagnosticării timpurii și a intervenției. 

Autismul este o condiție care nu discriminează, afectând indivizi de toate genurile, rasele și naționalitățile, și remarcându-se printr-o incidență în creștere în rândul copiilor. Prin urmare, se accentuează importanța acceptării și integrării persoanelor cu autism în societate, promovând totodată educația și sprijinul necesar pentru acestea și familiile lor.

Grija pentru persoanele sensibile, aflate în suferință sau în incapacitatea de a- și purta singure de grijă, trebuie să ne definească. 

Deși acești oameni se confruntă adesea cu provocări în comunicare, înțelegere socială și adaptare la mediul înconjurător, aceștia reușesc să aducă o perspectivă specială și contribuții semnificative în comunitățile din care fac parte. 

” Este important să recunoaștem că fiecare individ este unic și valoros, iar persoanele cu autism au nevoie de sprijinul nostru și de empatia noastră, au nevoie de un mediu inclusiv și de răbdarea noastră în procesul lor de formare și educare. 

Admirație deplină persoanelor care se implică activ în creșterea și educarea acestor persoane minunate!”, a transmis prefectul județului Dâmbovița, Claudia Gilia 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

Pe 26 aprilie 2024, la Muzeul de Istorie din Târgoviște, ora 17:00, va avea loc evenimentul „Vinerea Floriilor”

În calendarul creştin ortodox, Sărbătoarea Sfintelor Paşti ocupă cel...

MORENARUL ANDREI IVAN SE LAUDĂ CU SOȚIA SA

Andrei Ivan a postat pe reţelele sociale imagini de...

SORANA CÎRSTEA RĂMÂNE PE LOCUL 29 WTA

Simona Halep a coborât în clasamentul WTA. Fostul lider...

CHINDIA REVINE PE „EUGEN POPESCU”

Program etapa 5 play-off Liga 2, sezon 2023-2024:sâmbătă, 20...