Prefectul județului Dâmbovița a făcut un anunț important pentru agricultorii dâmbovițeni!

1 0

Prefectul Claudia Gilia dă vești bune pentru agricultorii dâmbovițeni, în ședința de Guvern, de joi, 16 iunie, la propunerea ministrului PSD, Adrian Chesnoiu,  a fost inițiată și, ulterior, adoptată Hotărârea pentru aprobarea schemei „Ajutor de minimis pentru aplicarea programului de susținere a producției de cartof de consum, în anul 2022.

„Prin actul normativ se stabilește o schemă de ajutor de minimis pentru susținerea producției de cartof, în baza prevederilor Regulamentelor europene. Categoriile de fermieri cărora li se aplică sprijinul prevăzut prin prezenta hotărâre sunt:

-producătorii agricoli persoane fizice care dețin atestat de producător;

-producători agricoli persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale și întreprinderi familiale;

-producători agricoli persoane juridice.

Toți cei interesați trebuie să îndeplinească următoarele criterii cumulative de eligibilitate:

-să dețină o suprafață cultivată cu cartof de consum de minimum 0,3 ha;

-să obțină o producție de minimum 15 tone/ha, din care să comercializeze cel puțin 6 tone/ha până la data de 29 noiembrie a anului de cerere;

-să fie înregistrați în evidențele Registrului agricol deschis la primăriile în a căror rază administrativ-teritorială se află suprafețele cultivate cu cartof de consum în anul 2022;

– să facă dovada producției realizate prin documente justificative (bonul fiscal/factura/fila/filele din carnetul de comercializare). ” a anunțat prefectul județului Claudia Gilia.

Cererea de înscriere în program și documentele însoțitoare se depun începând cu data intrării în vigoare a  prezentei hotărâri, până cel târziu la data de 15 iulie inclusiv, a anului de cerere.

Resursele financiare necesare aplicării schemei de ajutor de minimis, în sumă 15.000.000 lei, reprezentând echivalentul a maximum 3.000.000 euro și se asigură din bugetul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale pe anul 2022.

Valoarea  maximă  în  euro a sprijinului financiar de ajutor de minimis care se acordă beneficiarilor este de 200  euro/ha, iar plata se efectuează proporțional cu suprafața efectiv cultivată. 

Valorificarea producției se face până la data de 29 noiembrie inclusiv, a anului de cerere.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

<strong>Un nou sistem fiscal bazat pe echitate și solidaritate socială</strong>

Având în vedere principiile de echitate și solidaritate socială care trebuie să fundamenteze reforma sistemului fiscal din România, în viziunea PSD este necesară o diferențiere a regimului fiscal aplicat contribuabililor în funcție de veniturile acestora. Prin urmare, noul model fiscal trebuie să introducă impozite mai mari pentru cei cu venituri […]