Prefectul judeţului a cerut dizolvarea Consiliului Local Cojasca

Prefectul judeţului Dâmboviţa a solicitat Tribunalului Dâmboviţa să constate dizolvarea de drept, în condiţiile art. 143 alin. (1) lit. a) a Consiliului Local Cojasca întrucât, de la data constatării ca legal constituit, respectiv 27.10.2020 (Ordinul Prefectului nr. 602/28.10.2020) şi până la data de mai sus, Consiliul Local Cojasca, deşi a fost legal convocat, nu s-a întrunit în nicio şedinţă ordinară sau extraordinară pe durata a patru luni calendaristice consecutive, respectiv noiembrie 2020 – februarie 2021.
Tribunalul Dâmboviţa, în Dosarul nr. 922/120/2021, după analiza situaţiei de fapt şi a înscrisurilor, se va pronunţa cu privire la dizolvarea consiliului, iar în situaţia în care va constata dizolvarea de drept, în termen de 90 de zile, la o dată stabilită de Guvernul României, vor fi organizate alegeri pentru noul consiliu local.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

14 unităţi şcolare au intrat în scenariul 2 şi alte trei vor avea activitate exclusiv online

Comitetul judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a adoptat Hotărârea nr. 50/02.03.2021, privind aprobarea scenariilor de funcţionare pentru unele unităţi de învăţământ din judeţul Dâmboviţa.Concret, 14 unităţi de învăţământ din Fieni, Odobeşti, Valea Mare, Vulcana-Pandele intră în scenariul 2, ceea ce presupune prezenţa fizică la ore doar a preşcolarilor, elevilor din […]