Precizări privind accesarea fondurilor europene acordate prin PNDR 2020 pentru investiţii agricole

Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR) anunţă că pentru accesarea fondurilor nerambursabile prin intermediul submăsurilor agricole din cadrul Programului Naţional de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020 (PNDR 2020), solicitanţii de finanţări europene vor respecta criteriile generale de eligibilitate aplicabile în sesiunile anterioare.
Astfel, fermierii care au în vedere depunerea unei cereri de finanţare pentru a dezvolta o investiţie în sectorul agricol, vor folosi la calculul dimensiunii economice a exploataţiei agricole Coeficienţii de producţie standard 2013, conform Reţelei de Informaţii Contabile Agricole (RICA), subliniindu-se faptul că nu se va folosi pentru calcularea dimensiunii exploataţiilor versiunea din 2010 a listei coeficienţilor de producţie standard. De asemenea, solicitanţii vor avea în vedere aceleaşi specii prioritare valabile în sesiunile 2017, acestea fiind prevăzute în fişele măsurilor din cadrul Programului Naţional de Dezvoltare Rurală.
„În această perioadă se depun la APIA cererile de plată şi sunt fermieri interesaţi să ştie cum să declare exploataţiile agricole în vederea accesării fondurilor europene pentru investiţii agricole care urmează a fi disponibile în acest an. Astfel, condiţiile generale de depunere nu se vor schimba faţă de sesiunea din anul precedent, însă vor fi câteva modificări în ceea ce priveşte alocarea, pragurile de calitate şi acordarea punctajului aferent fiecărui criteriu de selecţie. Toate aceste elemente le vom stabili împreună cu Autoritatea de Management pentru PNDR în urma consultării Comitetului de Monitorizare şi le vom comunica în cel mai scurt timp. Aşadar, încurajăm fermierii eligibili pentru finanţare prin PNDR să facă toate eforturile pentru a depune în timp util cererea unică de plată la APIA, respectiv până pe 15 mai.” a precizat Directorul general al AFIR, Adrian CHES-NOIU.
Lista coeficienţilor de Producţie Standard 2013 poate fi consultată pe pagina de internet a MADR, secţiunea Agricultură -Reţeaua de Informaţii Contabile Agricole (RICA) – Coeficienţi pentru calcul Unitatii de Dimensiune Economică şi a tipologiei exploa-taţiei agricole. De asemenea, Lista coeficienţilor de Producţie Standard 2013 va fi disponibilă în cadrul cererii de finanţare pentru fiecare submăsură în parte, la momentul publicării acesteia pe pagina de internet a AFIR (www.afir.info.ro, în secţiunea Consultare Publică şi, ulterior, în pagina fiecărei submăsuri deschise pentru finanţare.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Barajul pentru promovare e şi mai aproape REMIZA EROICĂ PENTRU CHINDIA CS Mioveni - Chindia Târgovişte 2-2 (2-1)

Stadion: Mioveni. Spectatori: 1500 Au marcat: Năstăsie (min.5), Lazăr (min.45) / L. Mihai (min.16), D. Florea (min.51 – pen.) Mioveni: F. Croitoru – Rob. Gherghe, Fl. Ilie (Tirică 72′), Gugu, Ct. Alexe -Mîrzeanu (Al. Neagu 56′), R. Lazăr -Rădescu, Ed. Florescu (Val. Balint 81′), Ayza (cpt.) – C. Năstăsie Rezerve […]