Portal Telejob – un nou mod de accesare a pieţei muncii

Ş.E.

ajofmAgenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Teleorman lansează în cadrul proiectul „TeleJob -Organizarea pieţei muncii adiacente Municipiului Bucureşti”, portalul Telejob, www.telejobs.ro, noua platformă online gratuită pentru găsirea şi oferirea unui loc de muncă.
Proiectul este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 „Investeşte în oameni!” şi se derulează pe o perioadă de 36 de luni, având un buget total de 21.348.882 lei.
Proiectul este implementat de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Teleorman, în parteneriat cu Agenţia Municipală pentru Ocuparea Forţei de Muncă Bucureşti, Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Ilfov, Insoft Development & Consulting, Ecotech (Perugia, Italia) şi Scuola Centrale Formazione (Venezia-Mestre, Italia).
Obiectivul general al proiectului îl constituie îmbunătăţirea şi diversificarea tipurilor de servicii furnizate clienţilor SPO, prin organizarea pieţei muncii adiacente Municipiului Bucureşti.
Pentru a favoriza procesele de mobilitate ocupaţională, implicând în mod activ şi fezabil părţile interesate, în cadrul unui sector în care lucrătorii/şomerii sunt strâns legaţi de specificul antreprenorial şi de serviciile pentru ocupare, a fost creat portalul www.telejobs.ro.
Ideea care stă la baza portalului este simplă: îmbinarea unui nou mod de a crea o reţea profesională pentru candidaţi, cu un sistem inovator de selecţie pentru întreprinderi.
Portalul Telejob este rezultatul unor cercetări şi analize de piaţă menite să aprofundeze cunoştinţele referitoare la nevoile concrete ale domeniului antre-prenorial, din zona Bucureşti-Ilfov şi la cerinţele lucrătorilor/şomerilor din judeţele adiacente.
Telejob este primul portal care facilitează căutarea locului de muncă ideal în judeţe diferite, nu foarte departe de locul de rezidenţă. Este o platformă-pionier, capabilă să realizeze, în timp real, match-ing-ul dintre cerere şi ofertă, datorită contribuţiei şi sprijinului acordat de AJOFM-uri, care au un rol fundamental în buna funcţionare a acestui instrument telematic. Telejob reprezintă, deci, un punct de întâlnire virtuală între întreprinderi şi utilizatori.
Platforma este uşor de folosit, rapidă şi eficientă. Utilizatorii în căutarea unui loc de muncă, după ce se înscriu, îşi pot completa propriul profil specificând diferitele experienţe profesionale şi tipul de formare, cu posibilitatea de a aduce informaţiile la zi, în orice moment, în portofoliul competenţelor personale şi profesionale.
O data făcută înregistrarea pe platformă, se va avea acces, în timp real, la anunţurile de muncă cele mai potrivite cu propriul profil, putând verifica, datorită unui sistem de geo-localizare, punctul în care se găseşte întreprinderea de care utilizatorul este interesat şi care, la rândul ei, este în căutare de personal.
Platforma are o utilizabilitate clară şi uşoară, furnizând şi instrucţiuni de folosire. Propune căutarea şi oferirea de locuri de muncă potrivite, plecând de la practica mobilităţii ocupaţionale pentru a reduce cât mai mult posibil rata şomajului, favorizând un schimb profesional liber între utilizatori şi contextul antreprenorial. Pentru întreprinderi, sistemul oferă diferite avantaje, deoarece facilitează accesul la o amplă bază de date de profiluri profesionale, la care se poate ajunge în mod explicit şi eficient.
Sistemul favorizează, aşadar, nu doar întreprinderile, care pot efectua selecţii rapide şi performante, dar şi candidaţii înseşi, care nu mai pierd timpul citind pagini de oferte, deoarece pot vizualiza anunţurile de la întreprinderile interesate, cu propuneri de muncă adecvate pentru profilul şi competenţele lor. Acest lucru permite, în plus, ca aceştia să aibă acces la interviuri online cu mari şanse de succes.
Portalul Telejob se configurează, în contextual căutării unui loc de muncă online, drept un instrument nu doar eficient, ci mai ales complet din punctul de vedere al informaţiilor. Extrem de inovator în acest sens este, de exemplu, dicţionarul de competenţe, care reprezintă o bază de date amplă şi în continuă evoluţie, pe care portalul o pune la dispoziţie, conţinând descrierea detaliată a numeroase figuri profesionale cerute pe piaţa muncii. Datorită dicţionarului de competenţe, va fi aşadar posibil pentru întreprinderi să îşi creeze anunţuri de muncă specifice, care să le dea concret posibilitatea de a găsi figura profesională cea mai potrivită în cel mai scurt timp posibil, optimizând costurile şi fără a trebui să evalueze CV-uri incompatibile cu exigenţele lor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

F.C.M. Târgovişte Nu vrea să aibă probleme de niciun fel

Astăzi, de la ora 14:00, jucătorii de la F.C.M. Târgovişte se vor reuni la baza proprie de la Şotânga. După o analiză a turului de campionat, profesorul Puiu Becheanu va da startul în perioada de pregătire de iarnă. Va fi un start plin de speranţe că echipa finanţată de Ghiorghi […]