Populația de cerb lopătar se dezvoltă în condiții optime la Bolovani

Date:

O vizită în teren  a conducerii Direcției Silvice Dâmbovița la Complexul de Vânătoare de la Bolovani , administrat de Ocolul Silvic Răcari, a reconfirmat că  popularea cu exemplare de cerb lopătar a fost o inițiativă de succes.

Complexul de Vânătoare Bolovani, amplasat în trupul de pădure Bolovani, ființează din anul 1970,  pe o suprafață împrejmuită de 402 ha. Zeci de ani a avut  ca obiect principal de activitate creșterea intensivă a mistreților, mai apoi cerb lopătar și muflon. Complexul a fost grav afectat în anul 2019 de un focar de Pesta Porcină Africană, când a fost decimată populația de mistreți, aproape  300 de  exemplare. Cu doi ani în urmă au fost aduse 19 de exemplare de cerb lopătar, între care  15 femele și patru masculi. După o perioadă de carantină, animalele au fost relocate într-o zonă împădurită și împrejmuită de 60 de hectare. 

Potrivit șefului de Ocol, inginerul silvic Cătălin Mușat, la momentul actual, la Complexul de Vânătoare Bolovani există peste 32 de exemplare de cerb lopătar, care s-au adaptat foarte bine la condițiile din zonă.

Silvicultorii intenționează să redea complexului dimensiunea de altădată și, cât de curând, țarcul de la Bolovani va fi repopulat și cu mistreți și mufloni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

ȘANSE MINIME PENTRU SORANA CÎRSTEA LA STUTTGART

Zilele trecute a fost efectuată tragerea la sorți pentru...

ARGINT LA CUPA ROMÂNIEI DE BOX PENTRU CS TÂRGOVIȘTE

Performanță remarcabilă atinsă de unul dintre cei mai promițători...

CSM TÂRGOVIȘTE, ZDROBITĂ DE SEPSI SIC SF. GHEORGHE ÎN PRIMUL MECI AL FINALEI MICI

Ultimele câștigătoare ale titlului național din baschetul feminin românesc...