Pompierii, poliţia şi jandarmeria, pe baricade de 1 Mai

0 0

jandarmiCu o zi înainte de 1 Mai, când prin tradiţie dâmboviţenii aprind grătarele şi se distrează la iarbă verde, pompierii dâm-boviţeni fac o serie de recomandări ce au ca scop asigurarea unui climat de siguranţă şi linişte pentru cetăţenii dâmboviţeni pe timpul acestei minivacanţe. Având în vedere faptul că, potrivit tradiţiei, numeroşi cetăţeni aleg să sărbătorească ziua de 1 Mai în mijlocul naturii, la iarbă verde, utilizând surse de foc în spaţii deschise în timpul desfăşurării diverselor activităţi recreative, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Dâmboviţa doreşte să aducă la cunoştinţa publicului câteva măsuri care trebuie respectate, pentru a se bucura de natură fără a genera situaţii de urgenţă. Astfel, persoanele care desfăşoară activităţi de recreere şi de picnic au obligaţia să respecte următoarele regelemntări: utilizarea focului deschis în locuri cu pericol de incendiu şi pe timp de vânt este interzisă; prepararea hranei prin utilizarea focului deschis în zonele de agrement şi în gospodăriile populaţiei se face numai în locuri special amenajate, în condiţii şi la distanţe care să nu permită propagarea focului la construcţii, depozite, culturi agricole, păduri, plantaţii sau la alte vecinătăţi; să nu arunce ţigări, chibrituri sau orice alte obiecte aprinse în alte locuri decât cele special amenajate: în cazul observării unui incendiu să informeze de îndată, prin orice mijloc serviciile de urgenţă la numărul unic 112; în cazul unui incendiu produs la păduri, plantaţii, mirişti, culturi agricole, păşuni şi fâneţe, persoanele aflate în apropiere au obligaţia să intervină imediat cu mijloacele de care dispun pentru limitarea şi stingerea acestora şi luarea măsurilor pentru prevenirea jocului copiilor cu focul în condiţii şi în locuri în care se pot produce incendii constituie o obligaţie a persoanelor care răspund, potrivit legii, de creşterea, educarea şi îngrijirea copiilor.
340 de poliţişti vor fi la datorie, de 1 Mai
Poliţia dâm-boviţeană îşi doreşte ca cetăţenii să petreacă miniva-canţa de 1 Mai în linişte şi fără evenimente deosebite. Peste 340 de poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dâmboviţa vor fi la datorie, zilnic, pentru asigurarea unui climat de ordine, linişte şi siguranţă publică în perioada minivacanţei de 1 mai. Din numărul total al poliţiştilor, 183 sunt din cadrul structurilor de ordine publică, 36 de poliţie rutieră, 14 specializaţi în investigaţii criminale, arme, explozivi şi substanţe periculoase şi 6 luptători ai Serviciului pentru Acţiuni Speciale. Efectivele poliţiei rutiere, folosind autospecialele dotate cu echipamente de măsurare a vitezei, vor acţiona pe principalele artere ce tranzitează judeţul, în scopul prevenirii accidentelor şi ambuteiajelor rutiere, fluidizării circulaţiei şi combaterii vitezei excesive. De asemenea, structurile Poliţiei Transporturi îşi vor intensifica în această perioadă activităţile de patrulare a trenurilor de călători, în staţii şi triaje pentru asigurarea unor călătorii în siguranţă.
Jandarmii, prezenţi la manifestările cultural-artistice şi recreative, de 1 Mai
Şi jandarmii vor veghea la liniştea şi siguranţa publică în judeţul Dâmboviţa urmând să fie prezenţi în zonele unde se vor desfăşura manifestări cultural-artistice şi recreative prilejuite de această minivacanţă. Astfel, jandarmii dâmboviţeni vor asigura măsurile de ordine publică în oraşele Titu şi Răcari unde se vor desfăşura activităţi cu ocazia Zilei Internaţionale a Muncii, în localitatea Vişina la „Festivalul Narciselor”, în localitatea Petreşti cu prilejul zilelor comunei, precum şi în alte zone pe raza judeţului (Dobra, Mărceşti, Corneşti, Finta,) unde vor avea loc activităţi recreative. Pentru evitarea unor incidente nedorite şi a oricăror situaţii de natură să tulbure liniştea publică, Jandarmeria Dâmboviţa recomandă cetăţenlor care vor participa la aceste manifestări, următoarele: să evite implicarea în conflicte de orice natură; să evite, pe cât posibil să aibă la vedere obiecte de valoare care pot atrage atenţia şi să solicite, ori de câte ori este nevoie, sprijinul autorităţilor.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Primul Transplant de Inimă, după doi ani de pauză, la Târgu-Mureş, realizat pentru un dâmboviţean Dâmboviţeanul Florin, trăieşte datorită lui Adrian, medicilor de la Târgu-Mureş şi echipajului de la Ambulanţa Dâmboviţa, format din doctorul Daniel Voinea, asistenta Roxana-Gabriela Catană şi ambulanţierul Constantin Ilinca

Sunt în slujba vieţii şi intervin de fiecare dată când viaţa oamenilor este în pericol. Vorbim despre angajaţii Serviciului Judeţean de Ambulanţă Dâmboviţa a căror muncă presupune pricepere, rapiditate şi perseverenţă, iar scopul lor este comun: să salveze vieţi. Însă fiecare dintre ei are o responsabilitate. Şi acest lucru ne-a […]