Pompierii, jandarmii şi poliţiştii, pe baricade la Sărbătoarea Sf. Ierarh Nifon

0 0

În perioada 10 -11 august, Arhiepiscopia Târgoviştei organizează la Catedrala Arhiepiscopală şi Mitropolitană din Târgovişte manifestările dedicate sărbătoririi Sfântului Ierarh Nifon, Patriarhul Constantinopolului şi Mitropolitul Ţării Româneşti.
Ca în fiecare an, la acest important eveniment religios se anunţă participarea unui număr foarte mare de credincioşi, iar pentru siguranţa participanţilor, în zilele de 10 şi 11 august, un echipaj de intervenţie (cu o autospecială de stingere) şi un echipaj SMURD (cu ambulanţă) de la Detaşamentul de Pompieri Târgovişte vor asigura intervenţia operativă în cazul producerii unei situaţii de urgenţă.
Cadre ale Inspecţiei de Prevenire desfăşoară, în această perioadă, activităţi de informare preventivă şi verificări privind asigurarea măsurilor preventive ce se impun la desfăşurarea unui astfel de eveniment cu public numeros.
Pentru ca această mare sărbătoare religioasă să se desfăşoare în condiţii de linişte şi siguranţă, I.S.U. „Basarab I” Dâmboviţa recomandă respectarea următoarelor reguli:
– parcarea autovehiculelor persoanelor care participă la eveniment se face astfel încât să nu blocheze căile de acces pentru autospecialele de intervenţie;
– aprinderea şi aşezarea lumânărilor se va face numai în locurile special amenajate în acest sens;
– pe timpul slujbelor, fiecare credincios va avea grijă să protejeze persoanele din imediata apropiere de flacăra lumânărilor, pentru a preîntâmpina aprinderea articolelor de îmbrăcăminte sau a părului.
Jandarmii, la posturi
Efective din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Dâmboviţa şi Gruparea de Jandarmi Mobilă Ploieşti, în cooperare cu alte forţe vor asigura măsurile de ordine şi siguranţă publică, în zona Catedralei Mitropolitane din municipiul Târgovişte, unde va avea loc o ceremonie religioasă prilejuită de sărbătorirea Sf. Ierarh Nifon, Patriarhul Constantinopolului şi Mitropolitul Ţării Româneşti. La această sărbătoare sunt aşteptate aproape 20.000 de credincioşi. În vederea bunei desfăşurări a acestei activităţi şi prevenirea incidentelor nedorite, Jandarmeria Dâmboviţa recomandă cetăţenilor să respecte cu stricteţe indicaţiile forţelor de ordine, iar pentru sesizări ale încălcării normelor de ordine publică, să apeleze cu încredere numărul unic de urgenţă „112”.
Şi poliţiştii vor derula activităţi suplimentare pentru prevenirea şi combaterea faptelor antisociale, îndeosebi în zona lăcaşurilor de cult şi în spaţiile aglomerate, cu afluenţă de public. Structurile angrenate vor avea misiunea de menţinere a ordinii şi liniştii publice, de prevenire şi combaterea a furturilor, în special a celor din buzunare şi poşete, a cerşetoriei şi vagandajului, precum şi de asigurarea a fluenţei circulaţiei. Pentru a nu fi implicaţi în evenimente negative, le recomandă cetăţenilor să adopte un comportament responsabil, să manifeste vigilenţă, să aibă grijă de bunurile personale şi să respecte indicaţiile forţelor de ordine.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Preşedintele CJ a verificat investiţiile din localităţile Dragomireşti, Butoiu de Sus, Hulubeşti, Valea Mare, Gura Foii, Crângurile, Cobia, Dragodana şi municipiul Târgovişte

Preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Daniel Comănescu, alături de senatorul Adrian Ţuţuianu, a efectuat o vizită de lucru în localităţile Dragomireşti, Butoiu de Sus, Hulubeşti, Valea Mare, Gura Foii, Crângurile, Cobia, Dragodana şi municipiul Târgovişte. La Dragomireşti, prima oprire a avut loc în satul Decindeni, la grădiniţa cu 4 săli, cu […]