Pompierii dâmboviţeni, solicitaţi să intervină la 43 evenimente

În perioada 04 – 10 ianuarie 2021, echipajele de intervenţie din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Basarab I” al judeţului Dâmboviţa au fost solicitate şi au intervenit la 43 evenimente: 8 incendii la gospodăriile populaţiei (locuinţe, anexe gospodăreşti, mijloace auto etc.), 16 acţiuni pentru asigurare zonă, 12 acţiuni pentru asistenţă persoane, două acţiuni pentru evacuarea apei din gospodăriile populaţiei şi 5 acţiuni la alte situaţii de urgenţă (două deblocări de uşă şi trei degajări de copaci căzuţi pe carosabil).
Echipajele SMURD din cadrul ISU „Basarab I” Dâmboviţa au fost solicitate şi au intervenit, în această perioadă, la 248 cazuri medicale.
În această perioadă, ISU „Basarab I” Dâmboviţa a executat misiuni pentru: transportul persoanelor către locaţiile stabilite pentru izolare/carantină, transportul persoanelor suspectate/confirmate a fi infectate cu COVID-19 la unităţi spitaliceşti, în sprijinul DSP Dâmboviţa în desfăşurarea acţiunilor specifice, precum şi acţiuni de decontaminare a tehnicii şi personalului care a participat la misiunile de transport.
Activităţi preventive
Subunităţile de intervenţie au desfăşurat, în localităţi din raioanele de bază, 29 activităţi de instruire cu cetăţenii, privind măsurile sanitare şi de distanţare socială ce trebuie respectate pentru prevenirea infectării cu SARS-CoV-2.
Astfel de acţiuni vor continua zilnic, principalul scop fiind acela de creştere a gradului de siguranţă a cetăţenilor prin respectarea măsurilor de protecţie instituite de autorităţi.
Reamintim cetăţenilor că cea mai importantă armă pe care o avem în lupta împotriva infectării cu virusul SARS-CoV-2 este adoptarea unui comportament pre

ventiv individual prin respectarea unor reguli elementare de protecţie:

  • purtarea măştii astfel încât atât nasul cât şi gura să fie acoperite;
  • igienizarea frecventă a mâinilor după contactul cu mediul extern şi evitarea ducerii mâinilor la nas, gură şi ochi fără spălare/dezinfectare în prealabil;
  • evitarea spaţiilor aglomerate şi păstrarea distanţei de minim 2 metri faţă de persoanele din jur.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Cauciucurile de iarnă, obligatorii pe drumurile acoperite cu polei, gheaţă sau zăpadă

Mulţi şoferi amână schimbarea anvelopelor, astfel că sunt surprinşi de vremea rea. Din acest motiv, Poliţia Rutieră recomandă ca acest lucru să fie făcut din timp.Legea cauciucurilor de iarnă a intrat în vigoare din anul 2011, iar toţi participanţii la trafic care circulă pe drumurile publice în condiţii de iarnă, […]