Pompierii dâmbovițeni au găzduit  “ŞCOALA ALTFEL”

Date:

 În perioada 07.03-08.03.2023 curtea I.S.U. „BASARAB I” DÂMBOVIŢA a fost gazdă pentru peste 200 de elevi dâmboviţeni, de la Școala ” Mihai Viteazul” și Liceul ” Voievodul Mircea” din Târgoviște, în cadrul programului “ŞCOALA ALTFEL”.

 Cu acest prilej, au putut vedea tehnica şi echipamentele utilizate pentru diferite tipuri de intervenţie, primind informaţii despre misiunile pompierilor şi câteva sfaturi pentru prevenirea incendiilor, dar și despre modalitățile de accedere în profesia de pompier.

 Dacă cei mai mici au fost foarte încântaţi să urce în “maşinile pompierilor” şi să probeze “pe viu” câteva accesorii din costumele de intervenţie ale pompierilor, cei mai mari, în afara autospecialelor de intervenţie, şi-au manifestat interesul faţă de autoscară, senzația oferită de rularea acesteia la înălțime fiind de-a dreptul înălțătoare. 

 Dorinţa cea mai mare, de a se poza cu casca de pompier, cu autospecialele de intervenţie şi nu în ultimul rând, cu pompierii le-a fost îndeplinită.

 De asemenea, vizitatorii  au primit diverse materiale informative (pliante, flyere, afișe) care conţin date despre activitatea pompierilor dâmboviţeni, măsuri preventive şi modul de acţiune în diferite situaţii de urgenţă, precum şi materiale informative din cadrul campaniilor naţionale de informare “Nu tremur la cutremur” şi “R.I.S.C.”. 

 Pentru pompieri a fost o încântare şi o bucurie să-i primim, să vedem că munca pe care o desfăşurăm zi de zi, în folosul comunităţii, este admirată şi preţuită, iar în viitor, sperăm să ne înlocuiască cu succes, îmbrăţişând această nobilă meserie de pompier, devenind astfel o nouă generaţie de salvatori.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

Mare pericol, conductă de gaz fisurată în localitatea Niculești

Ieri, în jurul orei 08:20, pompierii au fost solicitați...

O locomotivă a luat foc 

Pompierii dâmbovițeni au fost solicitați să intervină în cazul...