Pompierii dâmboviţeni, ajutoarele lui Moş Crăciun

Sfintele Sărbători ale Crăciunului aduc an de an şi cea mai mare bucurie a copiilor -sosirea lui Moş Crăciun cu darurile sale mult aşteptate.
În acest an, ţinând cont de pandemia prin care trecem, pentru a respecta regulile de distanţare socială, Moşul a fost nevoit să renunţe la ajutoarele sale oficiale din nordul îndepărtat. Fiind bun prieten cu pompierii, le-a cerut din nou ajutorul, pentru a îşi duce la bun sfârşit „misiunea”.
Astfel, pompierii dâm-boviţeni au devenit ajutoarele lui Moş Crăciun, conducându-l la destinaţiile sale şi ajutându-l să împartă daruri micuţilor, care aşteptau cu nerăbdare sosirea sa.
Salvatorii de la Detaşamentul Târgovişte au primit două „misiuni” umanitare, îndeplinite cu succes.
Beneficiarii primei „misiuni” au fost 14 copii aflaţi în plasament la Centrul Rezidenţial de tip familial Şotânga (al Asociaţiei Română pentru Educaţie şi Dezvoltare -ARED), care au primit pachete cu dulciuri şi s-au bucurat alături de vechii lor prieteni, pompierii.
Cea de a doua „misiune” a vizat o familie sărmană din localitatea Brăteşti, care a primit din partea pompierilor târgovişteni pechete cu alimente şi dulciuri pentru cel mic.
Nici salvatorii de la Detaşamentul Moreni nu s-au lăsat mai prejos, fiind însoţiţi chiar de Moş Crăciun în două „misiuni”, ambele cu destinaţia în cartierul Ţuicani din municipiul Moreni.
Moşul împreună cu ajutoarele sale, pompierii morenari, au dăruit pachete cu alimente şi dulciuri la două familii cu situaţii materiale precare, iar micuţii au primit în plus şi mult aşteptatele jucării.
A devenit o tradiţie, ca în fiecare an, în ajunul marii Sărbători creştine a Naşterii Mântuitorului Isus Hristos, cadre ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Basarab I” Dâmboviţa să fie alături de comunitate şi prin acţiuni umanitare, ocazie cu care doresc să aducă mângâiere şi alinare celor aflaţi în nevoie şi totodată să simtă bucuria de a oferi câte ceva, din puţinul lor, celor defavorizaţi de un destin nedrept.
Astfel de acţiuni, dovedesc încă o dată latura umanistă a profesiei de pompier salvator, a apropierii şi preocupării permanente faţă de semenii noştri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Peste 800 de petarde şi artificii, confiscate de jandarmii dâmboviţeni

O persoană, care aborda trecătorii pentru a le comercializa obiecte pirotehnice, a fost depistată joi, 24 decembrie, de jandarmii dâmboviţeni în zona complexului comercial Pavcom din municipiul Târgovişte.În urma verificărilor efectuate asupra femeii în vârstă de 43 de ani au fost găsite 660 de petarde şi 182 de artificii.Persoanei în […]