Poliţiştii şi jandarmii, la datorie pentru asigurarea unui climat de siguranţă publică pe timpul sărbătorilor Pascale

0 0

Poliţişti, pompieri şi jandarmi acţionează pentru punerea în aplicare a Planului general de măsuri pentru asigurarea climatului de ordine şi siguranţă publică premergător şi pe timpul sărbătorilor Pascale, aprobat de ministrul afacerilor interne, Carmen DAN.
Aceştia sunt zilnic în teren în această perioadă şi au ca obiectiv principal prevenirea oricăror evenimente cu impact negativ în planul ordinii şi siguranţei publice, precum şi desfăşurarea în condiţii de nor-malitate a adunărilor, în special din zona lăcaşurilor de cult.
De asemenea, o importanţă deosebită va fi acordată traficului rutier. 1.427 de poliţişti şi 319 aparate radar vor supraveghea circulaţia pentru evitarea incidentelor rutiere. Efectivele de jandarmerie, suplimentate în staţiunile turistice şi zonele montane
Peste 8.500 de jandarmi acţionează la nivel naţional pentru a preveni incidentele ce ar putea tulbura ordinea publică, precum şi pentru a descuraja faptele antisociale, manifestând o atenţie sporită în zonele aglomerate.
Jandarmeria Montană a suplimentat efectivele şi a intensificat măsurile de ordine publică. Astfel, aproximativ 330 de jandarmi sunt pregătiţi să acţioneze, zilnic, în staţiunile turistice şi pe traseele montane sau să intervină în situaţii de urgenţă, pentru salvarea persoanelor aflate în dificultate.
Nu în ultimul rând, pompierii din zonele pentru care există avertizări meteorologice şi hidrologice rămân, în continuare, mobilizaţi astfel încât să poată interveni în sprijinul cetăţenilor şi pentru limitarea efectelor produse de fenomenele severe.
Ministerul Afacerilor Interne monitorizează permanent orice situaţie de urgenţă prin Centrul Naţional de Conducere Integrată pentru a acorda sprijin operativ structurilor din teritoriu.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Cupa Jandarmeriei la fotbal -ediţia 2018

In perioada 19 martie-02 aprilie, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Dâmboviţa a organizat „Cupa Jandarmeriei la fotbal”, ediţia 2018. Patru dintre cele opt echipe, reprezentate prin cadre militare din Comandament şi subunităţile Inspectoratului de Jandarmi Judeţean „Mircea cel Bătrân” Dâmboviţa, care au ajuns la partea finală a „Cupei Jandarmeriei la Fotbal”, […]