Polițiștii rutieri și cei de la ordine publică au acționat pe raza întregului județ Dâmbovița 

Date:

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier și cei de la Serviciul Ordine Publică, împreună cu efective de la subunitățile de poliție, au organizat o acțiune care a avut ca principale obiective menținerea ordinii și liniștii publice, prevenirea și combaterea infracționalității de orice fel prevenirea și combaterea conflictelor stradale, a faptelor de consum ilicit de droguri, dar și creșterea siguranței pe drumurile publice prin descurajarea participanților la trafic să încalce regulile de circulație.

Astfel, în acest interval, polițiștii au oprit pentru control 324 de autovehicule și au legitimat 371 de persoane.

Pentru că au reprezentat un pericol pentru ceilalți participanți la trafic, s-a dispus suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule față de 14 șoferi, două dintre permise fiind reținute pentru efectuarea neregulamentară a manevrei de depășire.

De asemenea, au fost oprite din a circula pe drumurile publice 9 autovehicule care nu prezentau siguranță în trafic, certificatele de înmatriculare ale acestora fiind retrase până la remedierea problemelor constatate.

În plus, în cazul a două autovehicule s-a dispus suspendarea dreptului de utilizare.

Totodată, pentru nerespectarea regulilor de circulație pe drumurile publice, conform O.U.G. 195/2002, polițiștii au aplicat 295 de sancțiuni contravenționale, dintre care 65 au fost pentru neportul centurii de siguranță, 31 pentru încălcarea regimului legal de viteză, 57 pentru neutilizarea luminilor de întâlnire pe timp de zi, 12 pentru lipsa documentelor obligatorii și 19 pentru defecțiuni tehnice.

În atenția polițiștilor au fost și ceilalți participanți la trafic, respectiv pietonii și bicicliștii, polițiștii aplicând 39 de sancțiuni contravenționale pentru abaterile comise de aceștia.

Reamintim că și în acest sfârșit de săptămână, polițiștii dâmbovițeni vor fi la datorie, acțiunile acestora vizând, în principal, menținerea ordinii și liniștii publice și prevenirea accidentelor rutiere, prin depistarea și sancționarea cu fermitate a celor care pun în pericol siguranța participanților la trafic.

De altfel, le recomandăm conducătorilor auto să circule cu prudenţă, cu viteză adaptată condiţiilor meteo şi de trafic şi să acorde o atenţie sporită pietonilor și bicicliștilor.

Evitați efectuarea depăşirilor care, în condiţiile unui trafic rutier aglomerat, pot fi extrem de periculoase.

Nu acceleraţi când un alt autoturism se angajează în depăşirea vehiculului condus de dumneavoastră.

Circulați cu viteză redusă, adaptată permanent condiţiilor concrete din trafic, în special când se circulă în coloană. De asemenea, pentru un plus de siguranţă, se impune şi mărirea distanţei în mers între vehicule.

În condiţiile unui trafic aglomerat sau a apariţiei blocajelor rutiere, păstraţi-vă calmul, nu blocaţi intersecţiile şi nu vă angajaţi în depăşirea unei coloane de autovehicule.

Folosiți luminile de avarie când încheiați o coloană care opreşte sau încetineşte brusc.

Nu uitați, toţi ocupanţii autovehiculelor trebuie să utilizeze centura de siguranţă!

Totodată, pietonilor le recomandăm să traverseze numai prin locurile marcate corespunzător, după o temeinică asigurare și să evite, pe cât posibil, deplasarea pe partea carosabilă.

De asemenea, bicicliștilor le recomandăm să manifeste o atenție sporită atunci când se deplasează pe drumul public și le reamintim că nu este permis să se deplaseze pe bicicletă dacă au consumat băuturi alcoolice.

Polițiștii dâmbovițeni vă urează drum bun fără incidente neplăcute.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

Pahare de Bohemia Cristal: Eleganță și Rafinament în Fiecare Picătură

Bohemia Cristal este un nume sinonim cu luxul și...

Soluții Localizare GPS Pentru Utilaje de Construcții

Sectorul construcțiilor se numără printre cele mai dinamice și...