Polițiștii rutieri au împânzit tot județul Dâmbovița 

Date:

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița au continuat acțiunile care au avut ca scop creșterea gradului de siguranță a cetățenilor, combaterea faptelor de natură penală, a comportamentelor antisociale, precum și menținerea unui climat de ordine și siguranță publică.

Misiunile desfășurate de polițiști au vizat, pe lângă asigurarea climatului de ordine si liniște publică, creșterea gradului de siguranță pe drumurile publice prin depistarea și sancționarea conducătorilor de  autovehicule care se urcă la volan sub influența alcoolului sau a drogurilor ori care pun în pericol siguranța participanților la trafic prin încălcarea normelor rutiere.

Astfel, pe raza județului, au fost instituite 10 filtre, fiind controlate 147 de autovehicule și legitimate 277 de persoane.

Pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat 135 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 34.300 de lei.

Din totalul sancțiunilor, 105 au fost pentru nerespectarea regulilor de circulaţie pe drumurile publice, conform O.U.G 195/2002, iar 30 sancțiuni pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice.

Ca măsura complementară, polițiștii au reținut 11 permise de conducere și au retras 3 certificate de înmatriculare.

În continuare, polițiștii sunt prezenți pe raza întregului județ, în zonele de interes ori pe drumurile publice intens circulate, obiectivul acestora fiind acela de a asigura un climat de ordine și siguranță publică pentru comunitate.

Și Poliția Municipiului Moreni a organizat o acțiune pentru prevenirea și combaterea infracțiunilor cu violență și menținerea unui climat de ordine și siguranță publică pe raza de competență.

În cadrul acțiunii, polițiștii au legitimat 43 de persoane și au oprit pentru control 31 de autovehicule.

Astfel, polițiștii au oprit în trafic, pe strada Cpt. Pantea Ion, un autoturism condus de o femeie din Moreni.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat că autoturismul condus se află sub măsura sechestrului, fiindu-i indisponibilizate documentele.

Totodată, la nivelul Poliției Orașului Titu a fost organizată o acțiune punctuală pentru reducerea riscului rutier și menținerea unui climat de ordine și siguranță publică.

Ca urmare a controalelor efectuate în trafic, polițiștii au depistat, pe drumul județean 711 D, în localitatea Românești, un bărbat de 67 de ani, din comuna Potlogi, în timp ce ar fi condus un autoturism, deși avea suspendată exercitarea dreptului de a conduce autovehicule.

În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată.

Un șofer care ar fi încredințat autoturismul pentru a îl conduce unei tinere care nu ar deține permis de conducere, cercetat de polițiști*

Polițiștii din cadrul Secției nr. 8 Poliție Rurală Valea Mare au oprit pentru control, pe drumul comunal 95, în localitatea Saru, un autoturism

La volanul autoturismului, polițiștii au identificat o minoră de 17 ani care nu ar deține permis de conducere.

Din verificările efectuate, polițiștii au constatat că autoturismul i-ar fi fost încredințat pentru a fi condus de către un tânăr de 22 de ani, din Saru.

În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și încredințarea unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere pentru conducerea pe drumurile publice unei persoane despre care ştie că se află în una dintre situaţiile prevăzute în art. 335 alin. (1) sau alin. (2) din Codul Penal.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

Un bărbat a fost arestat pentru 30 de zile, după ce și-a înjunghiat fosta soție 

Polițiștii din cadrul Secției nr. 8 Poliție Rurală Valea...

Dosar penal pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului 

Polițiștii din cadrul Biroului Rutier Târgoviște au oprit pentru...

Pericol de înec în lacurile de acumulare și cursurile de apă

Vă reamintim că scăldatul în lacurile de acumulare și...