POLIŢIŞTII RUTIERI AU ACŢIONAT PENTRU PREVENIREA ŞI REDUCEREA NUMĂRULUI DE ACCIDENTE RUTIERE GRAVE

În perioada 05 – 11 aprilie a.c, la nivel naţional, peste 6.000 de poliţişti rutieri au desfăşurat acţiuni punctuale, în zonele şi pe tronsoanele de drum cu risc rutier ridicat, pentru prevenirea şi combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere grave.
Astfel, au fost controlate 87.039 de autovehicule, fiind aplicate 50.797 de sancţiuni contravenţionale, din care 15.663 de sancţiuni pentru depăşirea limitei legale de viteză, 2.304 sancţiuni pentru încălcarea normelor rutiere de către pietoni, 1.381 de sancţiuni aplicate bici-cliştilor, 542 de sancţiuni pentru neacor-darea priorităţii pietonilor, 295 de sancţiuni pentru neacordarea priorităţii vehiculelor, 748 de sancţiuni aplicate căruţaşilor şi 686 de contravenţii pentru nerespectarea regulilor privind depăşirea.

De asemenea, 435 de conducători de autovehicule au fost depistaţi conducând sub influenţa băuturilor alcoolice.
Poliţiştii rutieri au constatat 624 de infracţiuni, dintre care 493 de infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice şi 131 de infracţiuni constatate la alte acte normative.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Reţinut pentru tâlhărie

Poliţiştii din cadrul Secţiei nr. 8 Poliţie Rurală Valea Mare, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Găeşti, au probat activitatea infracţională a unui minor, în vârstă de 15 ani, bănuit de comiterea infracţiunii de tâlhărie, faptă prevăzută de art. 233 din Codul Penal.Cel în cauză […]