Poliţiştii, jandarmii şi militarii pot folosi banii de chirie pentru achitarea ratelor la creditele imobiliare

Poliţiştii şi militarii care îndeplinesc condiţiile necesare pentru acordarea compensaţiei lunare pentru chirie vor putea folosi această sumă de bani în vederea achitării ratei sau a unei fracţiuni din rată pentru achiziţionarea unei locuinţe cu credit ipotecar/imobiliar. În acest sens, joi, 6 decembrie 2018, s-a publicat în Monitorul Oficial actul normativ prin care se modifică Legea 360/2002 privind statutul poliţistului, Legea 80/1995 privind statutul cadrelor militare şi Legea 384/2006 privind statutul soldaţilor şi gradaţilor profesionişti. Menţionăm că, până în acest moment, pentru a putea beneficia de compensaţie pentru chirie, una dintre condiţii era aceea ca poliţistul/militarul să nu fi deţinut locuinţă proprietate personală în localitatea în care îşi desfăşoară activitatea. Astfel, în locul contractului de închiriere va fi prezentat un contract de vânzare-cumpărare cu plata în rate a unei locuinţe. Actul normativ publicat astăzi în Monitorul Oficial prevede, de asemenea, că această compensaţie (pentru achitarea ratei sau a unei fracţiuni din aceasta) se acordă pentru o singură locuinţă achiziţionată pe timpul carierei. La acest moment, aproximativ 22.000 de angajaţi ai Ministerului Afacerilor Interne beneficiază de compensaţie pentru chirie, suma lunară fiind de cca 9.100.000 lei. Prin aplicarea acestei modificări legislative, MAI se va încadra în acelaşi impact bugetar.
Modificarea legislativă este realizată la iniţiativa Parlamentului României, iar Ministerul Afacerilor Interne va continua să susţină în mod activ şi să propună iniţiative legislative menite să vină în sprijinul propriilor angajaţi, în beneficiul cetăţenilor şi în sensul consolidării sistemului de ordine şi siguranţă publică.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Activitatea poliţiei rutiere din Dâmboviţa, în primele 11 luni ale anului 2018

În perioada ianuarie-noiembrie a.c., poliţiştii de la rutieră au organizat 1.163 de acţiuni, dintre care 93 pentru depistarea conducătorilor auto care şofează sub influenţa băuturilor alcoolice, 239 pentru combaterea excesului de viteză şi 156 pe linia neacordării priorităţii de trecere vehiculelor şi pietonilor. De asemenea, alte 34 de acţiuni au […]