Poliţiştii din Dâmboviţa şi Argeş au acţionat în comun pe DN7 şi DN72A

Poliţiştii rutieri din Dâmboviţa şi cei de la Serviciul Rutier Argeş au acţionat pe DN7 şi DN72A pentru prevenirea şi combaterea accidentelor de circulaţie, îndeosebi a celor produse pe fondul nerespectării regimului legal de viteză.
În cadrul activităţilor din teren, sunt folosite autospecialele dotate cu sisteme de supraveghere a traficului rutier şi de măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor.
Se acţionează cu precădere pe raza localităţilor Tărtăşeşti, Bâldana, Lunguleţu, Titu, Slobozia Moară, Mătăsaru, Valea Mare, Costeştii din Vale, Crângurile, Voineşti, Malul cu Flori, Cetăţeni şi Stoeneşti.
Le recomandăm conducătorilor auto să adopte o conduită preventivă şi circule cu viteză redusă, adaptată permanent la condiţiile meteo şi de drum. Vă reamintim că viteza excesivă reprezintă principalul factor generator de evenimente rutiere.
Nu uitaţi! Cu cât viteza de deplasare este mai mare, probabilitatea producerii unui accident rutier creşte! Viteza induce stres conducătorului auto, determinându-l să recepteze un volum mai mare de informaţii într-un timp mai scurt şi reducân-du-i vigilenţa.
Neadaptarea vitezei la conditiile de drum reprezinta una dintre principalele cauze generatoare de evenimente rutiere!
Adaptaţi permanent viteza de deplasare la particularităţile de drum si de trafic!
Nu vă angajaţi în efectuarea de depăşiri neregulamentare!
Folosiţi corect luminile, atât pe timp de zi, cât şi pe timp de noapte, ploaie abundentă sau ceaţă densă!
Respectaţi normele rutiere privind prioritatea de trecere, indiferent că este vorba despre pietoni sau alte vehicule!
Folosiţi centura de siguranţă – vă poate salva viaţa în caz de accident;
Nu conduceţi sub influenţa băuturilor alcoolice; Nu conduceţi dacă vă simţiţi obosiţi! Planificaţi-vă în aşa fel călătoriile, încât să nu parcurgeţi într-o zi mai mult de 300 de kilometri.
Este chiar indicat să opriţi din când în când, pe parcursul traseului, pentru a vă destinde şi a vă reface forţele!
Acordaţi un plus de atenţie conducerii prin intersecţiile nedirijate, la depăşirea mijloacele de transport în comun sau a altor autovehicule, vitezei cu care rulaţi, pentru a putea în orice moment manevra şi opri în deplină siguranţă autoturismul, dacă situaţia o impune!
Numai respectând regulile de circulaţie, putem avea un trafic rutier în siguranţă!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Au început lucrările de reabilitare a DJ 712B Vulcana-Băi - Vulcana-Pandele - Lăculeţe

Preşedintele Consiliului Judeţean Damboviţa, Alexandru Oprea, a efectuat alături de vicepreşedintele Alin Manole şi directorul general al Direcţiei Infrastructură Locală, Vasile Dinu, o vizită de lucru pe segmentul de drum DJ 712B Vulcana-Băi – Vulcana-Pandele – Lăculeţe, pentru a analiza stadiul realizării lucrărilor de reabilitare a acestui drum. Segmentul de […]