Polițiștii dâmbovițeni desfășoară activități în cadrul acțiunii Speed

Date:

ceastă acțiune este destinată verificării respectării regimului legal de viteză și prevenirii evenimentelor rutiere cauzate de viteza excesivă.

În perioada 17-23 aprilie a.c., sub coordonarea Direcţiei Rutiere din cadrul Poliției Române, poliţiştii de la rutieră din județul Dâmbovița, sprijiniţi de structurile de ordine publică, acționează pentru prevenirea accidentelor de circulaţie, în special a celor produse pe fondul vitezei excesive.

Activitățile sunt organizate conform Programului Operațiunilor Europene 2023 al Organizaţiei Poliţiilor Rutiere din Europa (ROADPOL), iar, la data de 21 aprilie a.c., în cadrul aceluiași program, va avea loc operațiunea Speed Marathon.

Pe parcursul acțiunii, zilnic, polițiștii vor acționa cu aparatele de supraveghere a traficului rutier și de măsurare a vitezei de deplasare.

În primele două zile de acțiune, polițiștii au controlat peste 380 de autovehicule și au aplicat peste 170 de sancțiuni contravenționale conducătorilor auto care au încălcat regimul legal de viteză.

Totodată, ca măsura complementară, polițiștii au reținut 11 permise de conducere, două dintre acestea fiind pentru depășirea limitei legale de viteză cu peste 70 de km/h și 9 pentru depășirea limitei legale de viteză cu peste 50 de km/h.

În cadrul controalelor efectuate și a discuțiilor purtate cu conducătorii auto, polițiștii au subliniat că viteza este una dintre principalele cauze de accidente rutiere produse în județul Dâmbovița.

Le reamintim conducătorilor auto că viteza maximă admisă în localități este de 50 sau 70 km/h, cu acordul administratorului drumului public, respectiv 90/100 km/h în afara localităților, 120 km/h pe drumurile expres și 130 km/h pe autostrăzi.

Polițiștii îi sfătuiesc pe șoferi să respecte regimul legal de viteză aplicabil pe tronsonul de drum pe care se deplasează, să adapteze în permanență viteza la condițiile meteo-rutiere, să circule responsabil și să respecte ceilalți participanți la trafic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

Polițiștii rutieri dâmbovițeni fac razii în  tot județul Dâmbovița 

Polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița...

Stop traficului de persoane!O sesiune informativ preventivă dedicată asistenților maternali și minorilor 

Polițiștii din cadrul Compartimentului de Analiză și Prevenire a...