Polițiștii  dâmbovițeni continuă activitățile informativ-preventive în  unitățile școlare

Date:

Pe parcursul săptămânii trecute, polițiștii din cadrul Biroului Siguranță Școlară au organizat 19 activități informativ-preventive pentru elevii de la Școala Gimnazială ”Tudor Vladimirescu” din Târgoviște, Școala Gimnazială ”Radu cel Mare” din Târgoviște, Școala Gimnazială ”Elena Donici” din Pucioasa, Seminarul Teologic Ortodox ”Sf. Ioan Gură de Aur” din Târgoviște.

Cei mici, prin jocuri interactive adaptate vârstei, au învăţat cum să aibă grijă de ei, cum să reacţioneze atunci când cineva străin sună la ușă, cum să circule corect sau care sunt obiectele ce pot deveni periculoase dacă le folosesc pentru a se juca.

De asemenea, polițiștii au discutat cu aceștia despre bullying, fiind identificate diferite modalități prin care să fie gestionate conflictele.

Totodată, polițiștii din cadrul Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității au finalizat prima sesiune a Proiectului ”Nu-i ușor să fii părinte! Copilul tău este în siguranță?”, adresat părinților preșcolarilor de la Grădinița cu Program Prelungit nr. 1 din municipiul Târgoviște.

Astfel, au fost realizate cinci întâlniri cu părinții, fiind dezbătute informații și sfaturi care să contribuie la prevenirea victimizării minorilor, consumului de substanțe psihoactive, traficului de minori, faptelor de pornografie infantilă și disparițiilor.

Un alt subiect abordat în cadrul sesiunilor organizate a vizat caracteristicile psihologice și comportamentele abordate în relația părinte-copil, în vederea identificării unor elemente care să contribuie la comunicarea eficientă a problemelor și la identificarea unor soluții, în acest sens fiind desfășurate exerciții interactive.

Dialogul inițiat alături de părinți a vizat și prevenirea implicării celor mici în accidente de circulație, iar beneficiarii au avut posibilitatea de a simula cu ochelarii speciali starea asociată consumului de alcool sau droguri, obiectivul fiind acela de a conștientiza modul în care este influențat  comportamentul și reacțiile motrice ale conducătorilor auto.

Polițiștii le-au transmis părinților o serie de recomandări astfel încât cei mici să crească într-un mediu sănătos şi cu o educaţie frumoasă, respectiv să păstreze permanent legătura cu cadrele didactice şi să se intereseze de situația şcolară a copiilor, să se preocupe de modul în care aceștia își petrec timpul liber și să îi implice în activități extrașcolare care să le dezvolte un comportament prosocial: activități sportive, voluntariat etc, astfel încât să evite anturajele nepotrivite şi să desfășoare activităţi în limita legii.

În plus, aceștia au fost îndrumați să-și încurajeze copiii pentru adoptarea unui comportament responsabil, atât în viața reală cât și în cea virtuală, dar și să le imprime copiilor o atitudine pozitivă față de lege și autoritate, explicându-le că rolul normelor sociale este de protecție a cetățenilor, nu de pedeapsă.

Proiectul este organizat în parteneriat cu Arhiepiscopia Târgoviștei și Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Dâmbovița, cu sprijinul Corpului Național al Polițiștilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

Un parc fotovoltaic va asigura în mare parte consumul public de energie electrică din  Târgoviște!

 În ultima  ședință de consiliu local, a fost aprobat...

Formarea profesioniștilor din educația timpurie, cu  finanțare prin PNRR

S-a lansat apelul de proiecte „Formarea profesioniștilor din educația...

Comunitatea din Mănești are în patrimoniu, o nouă investiție în domeniul educațional, noua Școală Drăgăești-Pământeni

Investiția în educație înseamnă investiție în viitorul comunității. S-a inaugurat...