Polițiștii dâmbovițeni au desfășurat ample controale, în tot județul Dâmbovița 

Date:

În intervalul orar 18:00 – 02:00, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița au organizat o acțiune pentru prevenirea și combaterea infracțiunilor cu violență, a celor judiciare stradale și reducerea riscului rutier.

În cadrul acțiunii au fost angrenați polițiști de la structurile de ordine publică, rutieră, investigații criminale, investigarea criminalității economice, criminalistică și luptători de la Serviciul pentru Acțiuni Speciale.

Pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat 613 de sancțiuni contravenționale, în cuantum de 127.275 de lei.

Dintre acestea, 516 au fost aplicate pentru încălcarea regulilor de circulație stabilite prin OUG 195/2002, iar 91 pentru încălcarea Legii 61/1991 R. Alte 5 au fost aplicate conform Legii 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor și protecția persoanelor.

De asemenea, ca măsură complementară, polițiștii au reținut 19 de permise de conducere și au retras 29 certificate de înmatriculare.

Totodată, polițiștii au constatat 5 infracțiuni contra siguranței circulației pe drumurile publice, o infracțiune privind mărcile și indicațiile geografice, cât și o infracțiune privind prevenirea și combaterea traficului și consumului ilicit de droguri.

În jurul orei 20:00, polițiștii din cadrul Secției nr. 8 Poliție Rurală Valea Mare au oprit pentru control, pe drumul comunal 94, în localitatea Bădulești, un autoturism condus de un bărbat, de 32 ani, din localitatea Crângurile.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat că acesta nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, faptă prevăzută de art. 335 din Codul Penal.

Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice împreună cu polițiștii din cadrul Serviciului Rutier, au oprit în trafic un bărbat, de 38, din Municipiul Tulcea, pentru respectarea legislației în domeniul mărcilor și indicațiilor geografice.

Astfel, polițiștii au constatat că bărbatul, ar fi deținut în vederea comercializării mai multe obiecte vestimentare ce purtau însemnele unor mărci înregistrate, susceptibile a fi contrafăcute.

Bărbatul nu a putut prezenta documente de proveniență și autenticitate, fapt pentru care polițiștii au indisponibilizat bunurile respective.

Totodată, în cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal pentru comiterea infracțiunilor de punere în circulație fără drept a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată, faptă prevăzută de art. 90 din Legea nr. 84/1998 privind protecția mărcilor și indicațiilor georgrafice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

FILMUL DESPRE CALIFICAREA NAȚIONALEI LA EURO 2024, DIFUZAT ȘI LA TÂRGOVIȘTE

Spectatorii vor descoperi cele mai interesante momente din aproape...

Aproape 80 de străzi din Târgoviște reabilitate în ultimii patru ani

Constructorii continuă lucrările pe Strada Grigore Alexandrescu, din Târgoviște....

Mare atenție când cumpărați fructe și legume 

Atunci când mergem la cumpărături pentru fructe și legume,...