Poliţiştii dâmboviţeni au controlat 148 de societăţi comerciale, 41 de transportatori de persoane şi au legitimat peste 2.800 de persoane

Poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dâmboviţa au acţionat pentru verificarea modului în care se respectă măsurile impuse în contextul pandemiei de COVID-19.
Activităţile sunt desfăşurate sub autoritatea Instituţiei Prefectului şi în colaborare cu celelalte structuri teritoriale, acestea fiind organizate în zonele în care se formează aglomerări de persoane, cum ar fi pieţe, târguri, terase sau restaurante, dar şi mijloacele de transport în comun.
Astfel, pe parcursul zilei de ieri, poliţiştii au controlat 148 de societăţi comerciale/persoane fizice autorizate, 41 de operatori autorizaţi/transportatori de persoane şi au legitimat peste 2.800 de persoane.
De asemenea, pentru a se asigura că deplasările efectuate cu mijloacele de transport public în comun să se realizeze în condiţii de siguranţă pentru călători, poliţiştii au controlat 107 astfel de autovehicule.
De asemenea, în ultimele 24 de ore, poliţiştii au aplicat 129 de sancţiuni contravenţionale, în cuantum de 11.500 de lei, pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 55/2020, respectiv pentru neportul măştii de protecţie.
Poliţiştii dâmboviţeni au desfăşurat şi activităţi pentru menţinerea unui climat de ordine şi siguranţă publică, aceştia fiind solicitaţi să intervină la 16 evenimente, dintre care 11 au fost sesizate prin numărul unic pentru apeluri de urgenţă 112.

În continuare, forţele de ordine se află la datorie pentru siguranţa cetăţenilor.
Totodată, pe parcursul acestei zile, pentru ca cetăţenii să participe la festivităţile ocazionate de sărbătorirea Botezului Domnului lisus Hristos şi Sfântului loan Botezătorul, fără înregistrarea unor evenimente negative, la nivelul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dâmboviţa au fost luate măsurile necesare pentru asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică.
Poliţiştii vor acţiona, în zona lăcaşurilor de cult, pentru a asigura ordinea şi liniştea publică, pentru a preveni şi combate faptele antisociale, dar şi pentru a se asigura că sunt respectate măsurile de protecţie sanitară.
Atragem atenţia cetăţenilor cu privire la faptul că, în contextul epidemiologic actual, este necesar să manifeste un comportament responsabil, să poarte masca de protecţie şi să păstreze o distanţă de siguranţă faţă de cei din jur, pentru siguranţa tuturor persoanelor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

În perioada 11 ianuarie 2021 -8 februarie 2021, cursuri online

A fost adoptata ordonanţa de urgenţă pentru completarea Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, prin care se stabileşte ca: „În perioada 11 ianuarie 2021 – 8 februarie 2021, prin excepţie de la prevederile alin. (1), în baza şi sub rezerva analizei situaţiei […]