POLIŢIA RUTIERĂ Şl RAR DÂMBOVIŢA, ÎN ACŢIUNE

Sub coordonarea de specialitate a Direcţiei Rutiere din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, poliţiştii de la rutieră din Dâmboviţa, împreună cu inspectori din cadrul Registrului Auto Român, au acţionat în trafic, pentru verificarea stării tehnice a autovehiculelor.
Echipele au controlat 293 de autovehicule pentru a verifica, în special, buna funcţionare a mecanismului de frânare şi a sistemului de direcţie, a instalaţiei de iluminare şi semnalizare, precum şi reglajul acesteia.
De asemenea, poliţiştii au verificat concordanţa datelor înscrise în certificatul de înmatriculare cu caracteristicile tehnice, precum şi valabilitatea inspecţiei tehnice periodice şi a asigurării obligatorii.
În urma neregulilor descoperite, poliţiştii au aplicat 201 sancţiuni contravenţionale, au reţinut un permis de conducere şi au retras 26 de certificate de înmatriculare.
Astfel, au fost aplicate 3 amenzi pentru lipsa inspecţiei tehnice periodice, 10 pentru defecţiuni la sistemul de rulare, 3 pentru defecţiuni la sistemul de iluminare şi semnalizare şi 43 pentru alte defecţiuni.
Totodată, au fost aplicate 142 de amenzi pentru alte abateri la regimul rutier.
Pentru siguranţa călătoriilor dumneavoastră, poliţia rutieră vă recomandă:
Atenţie la data de expirare a inspecţiei tehnice periodice a autovehiculului dumneavoastră!
Riscaţi enorm dacă circulaţi cu defecţiuni ale mecanismului de frânare, ale sistemului de direcţie, precum şi a instalaţiei de iluminare şi semnalizare.
Verificaţi valabilitatea poliţei de asigurare obligatorie pentru răspundere civilă auto!
Drum bun!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Jandarmeria Dâmboviţa în acţiune cu Direcţia Silvică Dâmboviţa pentru combaterea furtului de material lemnos

La sediul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Dâmboviţa sa desfăşurat o conferinţă de presă, care a fost susţinută de colonel Matei Viorel, împuternicit inspector şef. La conferinţă a participat în calitate de invitat inginer Preda Costel, director al Direcţiei Silvice Dâmboviţa. în cadrul conferinţei de presă au fost aduse în discuţie […]