Polidin, sub formă de ursuleți gumați și spray nazal

Reluarea producției de Polidin, unul dintre cele mai cunoscute medicamente de concepție românească, a depășit etapa de laborator.
Polidinul a apărut ca un concept românesc de înlocuire a Omnadinului (poate cel mai cunoscut imunomodulator din istorie) care era utilizat în anii dinaintea celui de-Al Doilea Război Mondial.
În cadrul Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară
„Cantacuzino” se află în desfășurare un proiect de cercetare-dezvoltare prin care se dorește dezvoltarea unui produs imunomodulator de tip Polidin, urmărindu-se punerea acestui produs pe piața de suplimente alimentare.
În acest scop, s-a dezvoltat și modernizat procesul de fermentație bacteriană prin trecerea de la o tehnologie convențională (plăci Roux) la o tehnologie modernă, controlabilă (bioreactoare specializate). Forma de administrare a Polidinului este dezvoltată pentru a obține capsule gelatinoase orodis-persabile de tip ursuleț (POLIDIN -O) și spray nazal (POLIDIN-N).
Prin schimbarea formei de administrare a Polidinului se dorește ca produsul să devină mai atractiv pentru un segment cât mai larg de populație (copii, adulți, vârstnici).
Toate activitățile s-au desfășurat în
Centrul Cercetare-Dezvoltare Tehnologică din Institut în cadrul unui proiect de cercetare-dezvoltare de tip PSCD (Plan Sectorial de Cercetare-Dezvoltare) al Ministerului Apărării Naționale.
Vor continua testele clinice, astfel încât Polidinul să fie repus pe piață și sub formă de medicament cu administrare injectabilă.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

A început echivalarea și recunoașterea competențelor lingvistice și digitale pentru BAC-ul de toamnă

A început etapa de echivalare și recunoaștere a competențelor lingvistice și digitale la cea de-a doua sesiune a Bacalaureatului, care durează până la data de 31 august, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educației.Nota minimă de promovare, pentru fiecare probă, este 5 (cinci), iar media finală pentru promovarea examenului este cel […]