Poleiul si zăpada, inamicii soferilor

I.B.
0 0

zapadaPentru prevenirea producerii accidentelor de circulaţie pe fondul condiţiilor meteorologice nefavorabile, poliţiştii le recomandă conducătorilor auto să se intereseze cu privire la starea meteorologică de pe traseul pe care urmează să îl parcurgă. Poliţia rutieră recomandă conducătorilor auto să nu pornească la drum dacă nu şi-au echipat corespunzător autovehiculele pentru circulaţia în condiţii de iarnă (anvelope specifice sezonului, lanţuri antiderapante, lopată, săculeţ cu nisip, rezervă de combustibil, sistem de climati-zare-dezaburire funcţional etc.). De asemenea, pe timpul călătoriei cu autovehiculul, le recomandăm şoferilor să circule cu viteză redusă, adaptată condiţiilor meteo-rutiere, să păstreze distanţa de siguranţă în mers, pentru a putea opri în siguranţă şi să nu se angajeze în efectuarea unor manevre riscante în trafic. În situaţia conducerii autovehiculelor pe timp de ploaie sau lapoviţa este necesară utilizarea luminilor de întâlnire şi pe timpul zilei, pentru toate categoriile de drumuri, precum şi a celor de ceaţă, în cazul apariţiei acestui fenomen. Totodată, le recomandăm păstrarea unei distanţe mai mari faţă de autovehiculele care circulă în faţă, precum şi evitarea acţionării bruşte a mecanismului de direcţie şi a sistemului de frânare al autovehiculului, pentru evitarea acvaplanării. În contextul unui trafic aglomerat, precipitaţiile pot determina apariţia unor blocaje rutiere temporare. Păstraţi-vă calmul, nu uitaţi de politeţea rutieră şi nu blocaţi intersecţiile! Nu vă angajaţi în depăşirea unei coloane de autovehicule fără a avea o bună vizibilitate şi efectuaţi fiecare manevră în trafic, numai după o temeinică asigurare. în cazul rămânerii în pană, triunghiurile de presemnalizare trebuie aşezate la o distanţă mai mare de autovehicul, decât în condiţii normale.
Atunci când vizibilitatea în oglinzile retrovizoare ale autovehiculului este redusă din cauza stropilor de ploaie, folosirea luminilor de către ceilalţi conducători auto reduce riscul producerii unor accidente pe fondul neasigurării la schimbarea direcţiei de mers. În condiţii de vânt puternic, conducătorii auto trebuie să-şi sporească prudenţa pe toată durata deplasării, dar mai ales la ieşirile din tronsoanele împădurite şi sate, la intrările şi ieşirile de pe poduri sau la încrucişările cu autovehiculele cu gabarit mare. Rafalele de vânt laterale modifică ţinuta de drum a maşinilor, cu atât mai mult cu cât viteza cu care se circulă este mai mare. Totodată, trebuie evitate oprirea sau staţionarea în dreptul copacilor de pe marginea drumurilor, pe care vântul puternic îi poate rupe. Recomandăm conducătorilor auto să respecte indicaţiile agenţilor de circulaţie şi ale lucrătorilor de la Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale, în cazul interzicerii sau restricţionării temporare a circulaţiei pe unele sectoare de drum, pentru facilitarea intervenţiei personalului specializat. Pietonilor le recomandăm să traverseze numai prin locurile maracate corespunzător, după o temeinică asigurare şi să evite pe cât posibil deplasarea pe partea carosabilă. De asemenea, este posibil ca pe fondul unor fenomene meteorologice specifice sezonului de iarnă să se întrerupă circulaţia pe unele segmente de drumuri. În această situaţie, este bine ca din autovehicule să nu lipsească hainele groase, pături, alimente, apa potabilă şi cel puţin un telefon mobil cu încărcător la priza auto. Dacă traficul rutier se va întrerupe din cauza zăpezii, rugăm conducătorii auto să scoată autovehiculele în afara părţii carosabile, pentru a permite utilajelor de deszăpezire să intervină. Totodată, vă informăm că DJ 713, pe sectorul de drum DN 71 – Cabana Cuibul Dorului -Şaua Dichiului – Cabana Piatra Arsă, este închis circulaţiei pub-lice.Accesul în Platoul Padina se realizează pe traseul DJ 714 Glod – Sanatoriul Moroeni -Bolboci – Peştera.
Recomandăm şoferilor să manifeste o atenţie sporită în zonele cu drum îngustat, cu alunecări de teren, precum şi pe tronsoanele de drum unde există posibilitatea de dislocare a unor bolovani din versanţi.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Turişti înzăpeziţi in masivul dâmboviţean Bucegi

Chiar dacă pe toate canalele media s-a anunţat că iarna şi-a intrat în drepturi iar la munte ninge destul de consistent încă mai sunt turişti care pornesc la drum fără să fie echipaţi de iarnă. Aşa s-a întâmplat şi cu doi turişti prahoveni care în miez de noapte au pornit […]