Poiana: Primăria amenajează un cabinet medical de specialitate în cadrul dispensarului comunal

0 0

Portivit primarului Marian Șerban, locuitorii din comuna Poiana vor putea beneficia de un nou cabinet medical, încadrat cu doctor specialist internist și un asistent. Proiectul va fi realizat până la sfârșitul anului, printr-un proiect implementat de administrația publică locală, în parteneriat cu Consiliul Județean Dâmbovița. Contractul de finanțare a fost semnat la sfârșitul lunii iulie, edilul fiind de părere că investiția, în valoare de 293.000 de lei, va fi gata în cel mult două luni de la momentul semnării ordinului de începere a lucrărilor, imediat după finalizarea procedurilor de licitație publică.
Prin proiect este prevăzută amenajarea spațiului, achiziționarea de mobilier adecvat și echipamente medicale: ecograf, electrocardiograf, aparat de măsurat tensiunea arterială, stetoscop, taliometru, relvimetru, otoscop, trusă oto și oftalmoscop, canule rectale și uretrale, trusă de microchirurgie, Doppler vascular și Doppler fetal, aparat de aerosoli, seringă Guyon pentru spălături auriculare, atele Kramer, termometru, cântar pentru adulți, pulsoximetru, aparat pentru determinarea glicemiei și auticlav sau sterilizator etuva.
Viitorul cabinet medical va fi amenajat în clădirea dispensarului din satul de centru și nu are nicio legătură cu spațiul în care își desfășoară activitatea doctorul de familie.
„Consider că dezvoltarea asistenței medicale primare permite o rezolvare mai promptă a nevoilor medicale uzuale și ar asigura o mai bună stare de sănătate a locuitorilor comunei. Cabinetul medical ne va aduce în localitate un medic specialist pentru a rezolva la un nivel ridicat asistența sanitară. Avem nevoie de un sistem sanitar în care să primeze valoarea și performanța. Avem nevoie de personal medical bine pregătit”, a declarat primarul Marian Șerban.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Rata inflației a urcat la 5,3% în august!

Rata anuală a inflației în luna august 2021 comparativ cu luna august 2020 a fost calculată de Institutul Național de Statistică la 5,3%. Potrivit aceleiași surse, cele mai mari scumpiri (de peste 20%) au fost la energie electrică, ulei și gaze naturale. Urmează, în ordine descrescătoare, combustibilii (14%), produsele lactate […]