Ploile şi inundafiile lovesc din nou judeţul Dâmboviţa

0 0

inundatiiIncă de la începutul săptămânii vremea a fost închisă în întreaga ţară. Nici judeţul Dâmboviţa nu a fost ocolit de vremea mohorâtă însă pentru zilele următoare veştile pentru dâmboviţeni nu sunt tocmai bune şi spunem acest lucru pentru că ploile şi inundaţiile lovesc din nou judeţul nostru.
Hidrologii au emis o ATENŢIONARE HIDROLOGICĂ, pentru perioada 18.06.2014, ora 19.0020.06.2014, ora 18.00, valabilă şi pentru judeţul Dâmboviţa, după cum urmează: COD GALBEN, pentru intervalul 18.06.2014 (ora 19.00) -20.06.2014 (ora 18.00), pe ver-sanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale, în bazinele hidrografice mici. COD GALBEN, pentru intervalul 18.06.2014 (ora 23.00) – 20.06.2014 (ora 18.00), pe afluenţii Argeşului inferior. Fenomenele vizate sunt creşteri de debite şi niveluri pe unele râuri din bazinele hidrografice, cu depăşiri ale COTELOR DE ATENŢIE ŞI DE INUNDAŢIE, scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, şi viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale. In funcţie de evoluţia fenomenelor hidrometeorologice, se va reveni cu actualizarea prognozei hidrologice. In urma acestei atenţionări au fost înştiinţate Comitetele Locale pentru Situaţii de Urgenţă din zona vizată, pentru a monitoriza cu atenţie evoluţia fenomenelor hidrometeorologice la nivelul localităţilor. Şi meteorologii au emis o ATENŢIONARE METEOROLOGICĂ – COD GALBEN, valabilă şi pentru nordul judeţului Dâmboviţa, pentru intervalul 19 iunie (ora 03.00) – 20 iunie (ora 15.00), fenomenele vizate fiind instabilitate atmosferică, ploi însemnate cantitativ. În intervalul menţionat vor fi averse ce vor avea caracter torenţial, descărcări electrice, intensificări ale vântului ce pot lua aspect de vijelie şi izolat căderi de grindină. Cantităţile de apă vor depăşi local 20…25 l/mp şi pe arii restrânse 45…50 l/mp. În funcţie de evoluţia fenomenelor hidrom-eteorologice, se va reveni cu actualizarea prognozei hidrologice. Au fost informate comitetele locale pentru situaţii de urgenţă care au obligaţia să monitorizeze cu atenţie evoluţia fenenelor meteorologice, pentru a se putea interveni în timp util în cazul apariţiei unor evenimente deosebite. în aceste condiţii, primăriile din Dâmboviţa sunt obligate să asigure permanenţa în vederea primirii atenţionărilor, alertarea populaţiei în timp util, dar şi pentru luarea măsurilor preventive în scopul eliminării efectelor negative ale fenomenelor meteorologice menţionate. De asemenea, primăriile trebuie să comunice cu maximă operativitate, la punctul de comandă al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, evenimentele deosebite care au loc pe teritoriul localităţilor.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

ÎNCEPE ÎNSCRIEREA ELEVILOR DE CLASA A VIII-A PENTRU EVALUAREA NAŢIONALĂ

In judeţul nostru, potrivit informaţiilor oferite de inspectorul şcolar Mihaela Anton, 4.531 de candidaţi sunt aşteptaţi să se înscrie la această evaluare. Evaluarea Naţională 2014 începe lunea viitoare cu proba scrisă la Limba şi literatura română, iar pe 1 iulie vor fi afişate rezultatele finale. Examenul va fi supravegheat video […]