Plimbatul cu bicicleta i-a fost fatal Un băieţel lovit de o maşină a decedat la spital

0 0

accident bicicletaSâmbătă neagră pentru o familie din satul Grozăveşti, comuna dâmboviţeană Corbii Mari. Un băieţel, în timp ce se deplasa cu bicicleta pe un drum public, se pare că în momentul în care a vrut să vireze la stânga a fost acroşat de un autoturism la volanul căruia se afla un bărbat de 62 de ani tot din satul Grozăveşti. În urma impactului, copilul a fost transportat la Spitalul din Titu unde, după o jumătate de oră, a decedat: „Accidentul s-a produs în satul Grozăveşti, comuna Corbii Mari. Un băieţel se afla pe bicicletă iar în momentul în care a vrut să vireze la stânga a fost acroşat de un autoturism la volanul căruia se afla un bărbat în vârstă de 62 de ani. Copilul a fost transportat pentru îngrijiri medicale la Titu, unde după o jumătate de oră a decedat”, a declarat agent de poliţie, Raluca Florescu, purtător de cuvânt IPJ Dâmboviţa. Poliţiştii au deschis o anchetă în acest caz pentru a stabili cu exactitate împrejurările în care s-a produs nefericitul eveniment. Copii, să evităm accidentele, învăţând şi respectând câteva reguli de circulaţie!
Pentru o vacanţă în siguranţă, poliţiştii rutieri au desfăşurat o serie de activităţi de informare în vederea prevenirii evenimentelor rutiere grave în care ar putea fi implicaţi copiii. De asemenea, în itinera-riile de patrulare a efectivelor de poliţie rutieră au fost incluse zonele frecventate de copii, adiacente drumurilor publice. Poliţiştii de la prevenire şi cei de la rutieră, au participat la întâlniri cu elevii pentru a le da sfaturi cu privire la respectarea normelor rutiere. Copiilor le-au fost prezentate cauzele producerii unor evenimente rutiere grave şi recomandări pentru a nu ajunge victime, dar cu toate acestea se pare că în unele situaţii copiii sunt victime. Un alt grup ţintă, îl reprezintă părinţii, cărora le-au fost adresate recomandări, în vederea supravegherii copiilor la locurile de joacă şi prevenirea implicării acestora în accidente. Siguranţa rutieră constituie o problemă importantă a societăţii contemporane, atâta timp cât, la nivel naţional, în fiecare an, în accidente rutiere îşi pierd viaţa peste 2.000 de persoane, iar alte 9.000 sunt rănite grav. Vor fi continuate activităţile specifice Campaniei naţionale de educaţie rutieră „Alege viaţa!”, în cadrul căreia o atenţie deosebită va fi acordată conştientizării categoriilor vulnerabile de participanţi la traficul rutier, respectiv copiilor. Pentru prevenirea implicării copiilor în accidentele rutiere, Poliţia Rutieră recomandă celor mici: să nu se joace pe drumurile publice sau în apropierea acestora şi să aleagă locurile special amenajate în acest sens, unde nu circulă maşini (parcurile, terenurile de sport, curtea şcolii sau a grădiniţei etc.), să nu se deplaseze cu bicicleta pe partea carosabilă a drumurilor publice iar după căderea întunericului sau în alte condiţii de vizibilitate redusă, să folosească îmbrăcăminte de culoare deschisă, care îi face mai vizibili în lumina farurilor!
Strada nu este loc de joacă!
Circulaţi doar pe trotuar. Pe drumurile unde nu există trotuare, circulaţi întotdeauna pe partea stângă, cât mai aproape de marginea drumului, astfel ca maşinile care circulă pe partea carosabilă să vină din faţa voastră. În caz de vreme rea să fiţi mai atenţi atunci când traversaţi strada. Nu staţionaţi pe bordura trotuarelor deoarece vă puteţi dezechilibra şi ajunge în faţa maşinilor! Traversarea străzii se face numai pe trecerea de pietoni. Nu fugiţi pe trecerea de pietoni, opriţi-vă pe marginea acesteia şi aşteptaţi ca maşinile să se oprească pentru a vă permite traversarea! Acolo unde sunt instalate semafoare, veţi aştepta cu răbdare apariţia luminii de culoare verde şi veţi traversa numai pe această culoare! Culoarea verde a semaforului arată ca se poate traversa în siguranţă, dar şi în acest caz trebuie să vă asiguraţi din ambele sensuri, pentru că pot exista şi şoferi neatenţi. În intersecţiile unde nu există semafor, traversarea se va face numai pe la colţul străzii, după o atentă asigurare că nu se apropie nicio maşină din ambele sensuri de circulaţie.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Judeţul Dâmboviţa, printre judeţele care vor organiza cele mai multe cursuri pentru şomeri

Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă va organiza, prin agenţiile judeţene, în luna septembrie 2013, o serie de programe de formare profesională pentru un număr de 4.103 persoane care beneficiază, conform legii, de servicii de formare profesională gratuite. Printre judeţele în care, în luna septembrie, se vor organiza cele […]