Platformă digitală în sprijinul cadrelor didactice

0 0

Ministerul Educaţiei şi Cercetării a lansat platforma Digital pe educred.ro (digital.edu-cred.ro), un spaţiu creat pentru toate cadrele didactice care doresc să valorifice noile tehnologii în activităţile de învăţare cu elevii. Această platformă a fost dezvoltată de echipa proiectului „Curriculum Relevant, Educaţie Deschisă pentru toţi” – CRED, cu sprijinul experţilor Institutului de Ştiinţe ale Educaţiei (IŞE), în scopul susţinerii cadrelor didactice şi elevilor pentru continuarea învăţării de acasă.
În acest spaţiu virtual – digital.educred.ro -sunt centralizate mai multe tipuri de resurse digitale şi informaţii utile, în activităţile educaţionale desfăşurate. Toate resursele colectate pe platformă sunt gratuite.
Cadrele didactice vor avea posibilitatea de a accesa resurse de învăţare necesare pentru susţinerea activităţilor la distanţă cu elevii,

instrumente digitale cu ajutorul cărora pot fi dezvoltate astfel de resurse, platforme de învăţare colaborativă, adaptată contextului clasei de elevi (şi resurselor de la nivel de şcoală), dar şi instrumente utile de comunicare şi colaborare la distanţă, precum şi comunităţi de învăţare în care pot fi împărtăşite experienţe şi resurse cu alţi colegi de disciplină.
Platforma pusă la dispoziţie de Ministerul Educaţiei şi Cercetării conţine, de asemenea, o secţiune de Resurse Educaţionale Deschise -RED, centralizate în secţiunea „Resurse ISE” a site-ului.
Cadrele didactice sunt încurajate să se implice în acest efort de colaborare şi sprijin, la nivel naţional, să împărtăşească tuturor colegilor de breaslă resursele dezvoltate, prin completarea unui formular de încărcare, accesibil pe prima pagină a platformei.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Târgovişte: sprijin pentru persoanele cu vârsta de peste 65 ani

Luând în considerare prevederile Ordonanţelor Militare Nr. 2/21.03.2020, respectiv Nr 3/24.03.2020, Primăria Municipiului Târgovişte, prin Direcţia de Asistenţă Socială, vine în sprijinul persoanelor vârstnice, de peste 65 ani, fără susţinători sau altă formă de ajutor, în vederea minimalizării expunerii lor în afară locuinţelor. Cei aflaţi în situaţia de mai sus […]