Plata ajutoarelor pentru persoanele cu handicap şi asistenţii personali intră în normal la Ocniţa

0 0

O prioritate pe agenda primarului comunei Ocniţa, Eduard Barcău este plata ajutoarelor pentru persoanele cu handicap şi asistenţii personali ai acestora care locuiesc pe raza comunei. La fel ca în toată ţara şi la Ocniţa plata indemnizaţiilor pentru persoanele cu handicap şi asistenţii personali a înregistrat mari întârzieri. Motivul l-a constituit lipsa finanţării adecvate din bugetul de stat, adică de la Guvern. Edilul Eduard Barcău a spus că săptămâna viitoare plăţile vor fi făcute la zi.
„Avem necesarul pentru a asigura plata ajutoarelor inclusiv pe luna noiembrie, iar pe luna decembrie plata se va face în ianuarie şi vom găsi o soluţie. Din banii pe care i-am primit prin rectificare de la Finanţe am asigurat partea noastră de 10% şi am asigurat integral plata pentru plata parţială pe luna septembrie şi integral pentru lunile octombrie şi noiembrie. Suma totală pentru plata indemnizaţiilor se ridică la 165.000 de lei”, a spus primarul Eduard Barcău.
Mai mult edilul Eduard Barcău este preocupat ca în cel mai scurt timp să realizeze toate obligaţiile în cadrul proiectului privind Grădiniţa Ocniţa pentru a putea face recepţia lucrărilor. Cu suma de 70.000 de lei primită de Primăria Ocniţa de la CJ reprezentând „sume defalcate din taxa pe valoarea adăugată pentru echilibrarea bugetelor locale”, se vor realiza ultimele obligaţii la proiectul privind grădiniţa.
„Banii primiţi de la CJ, 70.000 de lei îi vom folosi pentru a acoperi partea noastră de cofinanţare la grădiniţă. Valoarea totală suportată de primărie la acestă investiţie este de 200.000 de lei. Investiţia de la grădiniţă s-a realizat prin Ministerul Educaţei care ne-a trimis şi o adresă prin care ne anunţă că trebuie să ne onorăm şi noi obligaţiile la acest proiect până la sfârşitul anului, urmând a se face recepţia în cursul lunii ianuarie. Obligaţiile noastre sunt să asigurăm: centrală termică pe lemne, panouri solare, gardul împrejmuitor, aleile pietonale, o magazie pentru lemne, un loc de joacă pentru copii şi asigurarea utilităţilor. O parte din aceste obligaţii deja sunt realizate”, a declarat Eduard Barcău, primarul comunei Ocniţa.
În comuna Ocniţa sunt foarte multe de realizat însă, edilul Eduard Barcău a preluat conducerea localităţii din 6 iunie 2016.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Nouă infracţiuni constatate şi 498 de amenzi aplicate de poliţişti dâmboviţeni

În ultimele 72 de ore, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dâmboviţa au derulat activităţi pentru menţinerea şi asigurarea ordinii publice, precum şi pentru creşterea gradului de siguranţă a cetăţenilor, premergător sărbătorilor de iarnă. Pe parcursul celor trei zile, poliţiştii au constatat 9 infracţiuni, dintre care 5 contra siguranţei […]