Planul de Măsuri „Sărbători de Iarnă în Siguranţă” este respectat ca la carte în judeţul Dâmboviţa

0 0

Centrul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii a fost gazda unei conferinţe de presă, susţinută de şeful Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dâmboviţa, comisar şef de poliţie Zepişi Danil , de către col. Viorel Matei, inspectorul şef al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi şi col. Raoul Ilie Constantinescu, inspectorul şef al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă. Au fost prezentate măsurile adoptate pentru ca, pe parcursul sezonului rece, să nu fie înregistrate evenimente deosebite, activităţile desfăşurate pentru sărbători de iarnă în siguranţă, precum şi aspecte privind situaţia operativă înregistrată la nivelul judeţului Dâmboviţa în perioada ianuarie – noiembrie 2017.
Infracţionalitatea sesizată cunoaşte un trend descendent
Comisarul şef de poliţie Danil Zepişi, şeful Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dâmboviţa, a ţinut să puncteze câteva aspecte esenţiale privind situaţia operativă înregistrată la nivelul judeţului Dâmboviţa în perioada ianuarie – noiembrie 2017, infracţionalitatea sesizată cunoscând un trend descendent. Poliţiştii dâmboviţeni desfăşoară la nivelul judeţului Dâmboviţa ample acţiuni premergătoare Sărbătorilor de Iarnă.
În perioada ianuarie-noiembrie a.c., la nivelul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dâmboviţa, infracţionalitatea sesizată cunoaşte un trend descendent, înreg-istrându-se o scădere de 8,45%.
Astfel, infracţiunile judiciare sesizate scad cu 6,79%, iar cele de altă natură cu 21,34%. Infracţiunile contra persoanei scad cu 3,36%, dintre care evidenţiem infracţiunile lovire sau alte violenţe (-2,73%), ameninţările (-2,78%) şi tâlhăriile (-17,5%).
Diminuări semnificative regăsim şi pe palierul furturilor, respectiv o scădere de 10,22%.
Furturile din societăţile comerciale scad cu 28,14%, cele din buzunare, poşete, genţi cu 26%, iar furturile de animale şi păsări cu 32,76%.
Pe linie de evaziune fiscală, au fost sesizate 94 de fapte, cu 23,57% mai puţine comparativ cu perioada similară a anului trecut, iar în domeniul armelor şi muniţiilor 123 de infracţiuni, cu 33,51% mai puţine.
Cu privire la infracţionalitatea stradală sesizată, şi aici se înregistrează scăderi (-18,30% fapte).
Au fost înregistrate mai puţine furturi (36) şi tâlhării (-6), comise în mediul stradal.
Referitor la dosarele penale cu autori necunoscuţi, în perioada supusă analizei, se remarcă scăderi în sensul că au fost înregistrate cu 11,77 % mai puţine lucrări penale cu autor necunoscut.
Pentru menţinerea unui climat de ordine şi siguranţă publică, în perioada de referinţă, poliţiştii au organizat 105 razii şi 7.821 de acţiuni, dintre care 1.194 au fost pe linie de poliţie rutieră, 683 pe linie de ordine publică şi 627 în domeniul investigaţiilor criminale.
Pe linie de investigare a criminalităţii economice, au fost organizate 318 acţiuni, iar în domeniul armelor şi muniţiilor, 74.
Pentru abaterile de la normele contravenţionale, de la începutul anului şi până la sfârşitul lunii noiembrie, poliţiştii din Dâmboviţa au aplicat 127.818 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 1.832 au fost la Legea 12/1990, 18.536 pentru nerespectarea prevederilor Legii 61/1991, 216 pe linie de pază şi protecţie a bunurilor şi 569 în domeniul silviculturii.
Cele mai multe amenzi, 101.628, au fost aplicate participanţilor la trafic ca urmare a abaterilor comise.
22.650 de amenzi au fost aplicate pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 486 pentru depăşiri neregulamentare, 1.673 pentru opriri şi staţionări în locuri interzise şi 21.879 pentru neportul centurii de siguranţă.
Pentru şofatul sub influenţa alcoolului (până la limita de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat), au fost aplicate 275 de amenzi, iar pentru utilizarea neregulamentară a telefonului mobil-1.549. Pentru neacordarea priorităţii de trecere pietonilor şi vehiculelor au fost aplicate 1.298 sancţiuni contravenţionale.
Şi indisciplina pietonală a fost sancţionată de către poliţişti, pe acestă linie fiind aplicate 8.552 de amenzi.
Pentru abaterile comise de alte categorii de participanţi la trafic au fost aplicate 12.418 sancţiuni contravenţionale, dintre care 9.429 bicicliştilor care au încălcat normele rutiere. Ca măsură complementară, poliţiştii au reţinut 3.589 de permise de conducere (946 pentru viteză excesivă, 1.286 pentru neacordarea priorităţii de trecere pietonilor şi vehiculelor, 476 pentru depăşiri neregulamentare şi 262 pentru consum de alcool) şi au retras 1.874 de certificate de înmatriculare, dintre 1.522 pentru defecţiuni tehnice.
De asemenea, au fost retrase 263 de seturi de plăcuţe de înmatriculare şi au fost imobilizate 195 de vehicule.
Datorită prezenţei active a poliţiştilor în stradă, Dâmboviţa se numără printre judeţele care înregistrează un trend descendent în ceea ce priveşte accidentele de circulaţie.
Jandarmeria Dâmboviţa, pregătită să le asigure dâmboviţenilor „Sărbători de Iarnă în Siguranţă”
În conformitate cu prevederile Planului de Măsuri „Sărbători de Iarnă în Siguranţă” , Jandarmeria Dâmboviţa a dispus intensificarea măsurilor şi suplimentarea efectivelor, pentru asigurarea unui climat de ordine, siguranţă şi linişte publică, dar şi soluţionarea operativă a sesizărilor cetăţenilor.
Col. Viorel Matei, inspectorul şef al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi a mai spus că în ceea ce priveşte organizarea de evenimente specifice sezonului de iarnă, jandarmii sunt pregătiţi să intervină în situaţii de urgenţă, dar şi în cazul constatării unor abateri de la normele legale.
Controalele pompierilor în prag de sărbători
Restaurantele şi pensiunile în care se organizează petreceri de Crăciun şi Revelion la nivelul judeţului Dâmboviţa sunt verificate de pompierii dâmboviţeni. Col. Raoul Ilie Constantinescu, inspectorul şef al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dâmboviţa a prezentat şi câteva recomandări.
Planul de Măsuri „Sărbători de Iarnă în Siguranţă” va fi respectat ca la carte în judeţul Dâmboviţa.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

DARURI ALE UNOR PAROHII DIN GAEŞTI COPIILOR DE LA CENTRULUI SOCIAL CREŞTIN AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIŞTEI

Cu binecuvântarea Înaltprea-sfinţitului Părinte Arhiepiscop şi Mitropolit Nifon, vineri, 8 decembrie 2017, Parohia Sf. Ioan din Găeşti, reprezentată de preoţii Stan Marius şi Simescu Cristian, Parohia Sf. Nicolae din Găeşti, reprezentată de preoţii Bejan Ion şi Neguţ Victor şi Parohia Ioneşti, reprezentată de Pr. Lincă Nicolae Marian, au dăruit haine […]