Urzicile, primele plante ale primăvarii, un adevărat medicament natural .
Renumite pentru efectul tonic, antiinflamator şi cicatrizant, urzicile sunt primele buruieni ale primăverii care ajută la detoxifierea organismului. În popor se spune că cine mănâncă urzici în luna martie va fi sănătos tot anul.
Specialiştii confirmă beneficiile acestei plante. Urzica are o concentraţie mare de carotenoide (provitamina A) cu acţiune regeneratoare a pielii şi a mucoaselor, de vitamine precum B2, C, K, de acizi (folic şi pantotenic), de flavonoizi, taninuri, uleiuri volatile, substanţe renumite pentru efectul tonic, cicatrizant şi antiinflamator.
„Datorită proprietăţilor antianemice, remineralizante, hemostatice, antidiareice şi hipoglicemiante, urzica se foloseşte în tratarea unei game variate de afecţiuni. De la hipertensiune şi până la nivelul crescut al glucozei din sânge şi anemie”, explică Marian Grigore, specialist în apifitoterapie.