Pistol de autoapărare cu iz penal

0 0

Poliţiştii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase au depistat un bărbat de 53 de ani, din Băleni, în timp ce deţinea la domiciliu un pistol de autoapărare, supus autorizării.
În urma verificărilor efectuate a reieşit că, deşi valabilitatea permisului de port armă era expirată, acesta nu a predat arma la un armurier autorizat, în conformitate cu prevederile legale.
Pe numele bărbatului, poliţiştii au întocmit un dosar penal pentru nere-spectarea regimului armelor şi muniţiilor, iar arma şi muniţia aferentă au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.
Totodată, faţă de cel în cauză s-a dispus măsura anulării dreptului de port şi folosire a armelor.
în conformitate cu prevederile Legii 295/2004, persoanele deţinătoare legale de arme letale şi neletale supuse autorizării au obligaţia de a se prezenta la sediul Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dâmboviţa, în vederea prelungirii valabilităţii permisului de armă, înainte de expirarea acestuia.
Potrivit normelor legale, permisul de armă are o valabilitate de 5 ani, termen care se calculează de la data eliberării sau, după caz, de la data ultimei prelungiri.
Pentru prelungirea valabilităţii permisului de armă,titularul acestuia este obligat să se prezinte înainte de împlinirea termenului la structura de poliţie competentă în a cărei rază de competenţă teritorială îşi are domiciliul sau reşedinţa cu armele înscrise în permis, precum şi cu următoarele documente:
– Fişă medicală;
– Cazier judiciar;
– Avizul psihologic;
– O fotografie color 3×4 cm;
– Copie xerox C.I.;
– Copie xerox permis de arma;
– Copie xerox permis de vânătoare.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Veşti bune şi pentru dâmboviţeni: s-a semnat ordinul care stabileşte preţul medicamentelor de nevoi special

Marţi, ministrul Sănătăţii a semnat un ordin de ministru privind modalitatea de stabilire a preţului pe procedura de nevoi speciale şi un ordin de ministru cu privire la definirea şi verificarea implementării obligaţiei de serviciu public. Conform noilor reglementări, deţinătorii de autorizaţie de punere pe piaţă au obligaţia să garanteze […]