PIROTEHNIŞTII DE LA S.I.A.S., ANGRENAŢI ÎN PESTE 1.500 DE MISIUNI, ÎN PRIMELE 9 LUNI ALE ANULUI

0 0

Poliţiştii de la Detaşamentului Pirotehnic din cadrul S.I.A.S. – Inspectoratul General al Poliţiei Române intervin în cazurile în care se primeşte un telefon în legătură cu un bagaj sau un colet suspect, controlează stadioanele sau alte locuri pentru prevenirea oricărei ameninţări, constată dacă în anumite obiective există explozivi, pentru a neutraliza, la nevoie, dispozitivele şi a înlătura orice risc de explozii.În primele 9 luni ale acestui an, pirotehniştii Inspectoratului General al Poliţiei Române au fost angrenaţi în 1.573 de misiuni. ln cadrul altor misiuni au fost efectuate, premergător evenimentelor, controale tehnice antiteroriste (pe stadioane, la alte concerte sau în locuri în care au avut loc manifestări cu un public numeros). Pirotehniştii de la S.I.A.S. au acţionat în teren, ca urmare a 9 apeluri telefonice primite, ce au vizat ameninţarea cu amplasarea de dispozitive explozive improvizate. De asemenea, au verificat 5 colete şi alte 3 autovehicule suspecte, pentru a preveni orice risc. Niciunul dintre cele 17 apeluri nu s-a confirmat.Reamintim tuturor că alarmarea fără un motiv întemeiat, prin orice mijloace, direct sau indirect, a organelor specializate pentru a interveni în caz de pericol, a organelor cu atribuţii în domeniul securităţii naţionale sau de menţinere a ordinii publice, cu privire la săvârşirea unui act de terorism, efectuată în realizarea oricăruia din scopurile:
a) intimidarea populaţiei sau a unui segment al acesteia, prin producerea unui puternic impact psihologic
b) constrângerea nelegitimă a unei autorităţi publice ori organizaţii internaţionale să îndeplinească, să nu îndeplinească sau să se abţină de la îndeplinirea unui anumit act c) destabilizarea gravă sau distrugerea structurilor politice fundamentale, constituţionale, economice ori sociale ale unui stat sau organizaţii internaţional, este infracţiune.
Dacă găsiţi sau observaţi un bagaj sau colet abandonat, sunaţi de urgenţă la
112.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Tradiţia se păstrează la Valea Lungă

Sfânta Parascheva este sărbătorită de ortodocşi pe 14 octombrie.Pentru locuitorii comunei dâmboviţene Valea Lungă, această zi are triplă semnificaţie, are loc şi Târgul de toamnă cu o vechime de peste 180 de ani dar este marcată şi ziua localităţii. Administraţia locală condusă de primarul Emil Negru duce mai departe tradiţia […]