Piraţii şoselelor, în vizorul poliţiştilor rutieri

politiaProblema taximetriştilor-pirat din Dâm-boviţa este în atenţia poliţiei după ce un grup de transportatori neautorizaţi au fost surprinşi făcând curse în zona Pucioasa, Moreni, Bucşani şi Dragomireşti. 10 bărbaţi s-au ales cu dosare penale pentru săvârşirea infracţiunii de „exercitarea fără drept a unei profesii sau activităţi”. Poliţiştii rutieri din cadrul Poliţiei Municipiului Târgovişte au desfăşurat o acţiune pe raza de competenţă, pe linia prevenirii şi combaterii ilegalităţilor din domeniul transportului public de persoane. Astfel, poliţiştii au depistat 10 bărbaţi, cu vârste cuprinse între 26 şi 68 de ani, din judeţul Dâmboviţa, în timp ce efectuau transport de persoane pe diferite rute din judeţ. Aceştia îmbarcau pasagerii în municipiul Târgovişte şi îi transportau către diferite destinaţii, respectiv Pucioasa, Moreni, Bucşani şi Dragomireşti. în urma verificărilor efectuate, poliţiştii au stabilit că cei în cauză nu sunt autorizaţi, conform legii, pentru a efectua transport public de persoane. Pe numele conducătorilor auto au fost întocmite dosare penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „exercitarea fără drept a unei profesii sau activităţi”, fapta prevăzut şi pedepsit de art. 348 din Codul Penal, urmând ca, la finalizarea cercetărilor, să se propună soluţie legală prin Parchet. Majoritatea celor prinşi spun că nu au altă sursă de existenţă şi de aceea practică taximetria ilegală.
Reguli mult mai drastice împotriva celor care transporta persoane „la negru”
La începutul acestui an, Asociaţia Naţională a Autorităţilor Teritoriale de Ordine Publică (ANATOP) spunea că vrea introducerea unor reguli mult mai drastice împotriva celor care transportă persoane „la negru”. Astfel, modificările propuse vin în sprijinul Poliţiei, prin crearea cadrului legal pentru sancţionarea persoanelor care nu sunt înregistrate la Registrul Comerţului şi efectuează transport în regim de taxi cu autovehicule ce nu au însemne, înscrisuri, dotări şi accesorii specifice autovehiculelor taxi. În conformitate cu prevederile Legii nr. 38/2003, cu modificările ulterioare, organele de politie pot aplica sancţiuni doar transportatorilor care sunt definiţi prin acest act normativ ca fiind persoane fizice, asociaţii familiale sau persoane juridice înregistrate la Registrul Comerţului pentru a desfăşura activităţi de transport cu vehicule rutiere. Potrivit art. 7 din Lege, transportul în regim de taxi sau transportul în regim de închiriere se poate executa numai de către transportatori autorizaţi. Menţionam ca aceste propuneri de modificare a Legii nr. 38/2003, cu modificările ulterioare, sunt esenţiale în acţiunile poliţiei de întărire a controlului în domeniul transporturilor ilicite de persoane, cu rezultate deosebite în domeniul evaziunii fiscale, dar şi în ceea ce priveşte siguranţa călătorilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Fostul şef al Marelui Stat Major, Dumitru Cioflină, a fost eliberat de magistraţii Tribunalului Dâmboviţa

Generalul Dumitru Cioflină a părăsit vineri, Penitenciarul Găeşti din Dâmboviţa! Acesta a fost aşteptat de două doamne, probabil rude care considera ca acesta nu ar fi trebuit să fie încarcerat. La ieşirea din penitenciar, Dumitru Cioflină nu a vrut să dea nicio declaraţie. Fostul şef al Statului Major General, Dumitru […]