Pietonii în vizorul poliţiştilor

0 0

In această perioadă, poliţiştii sfătuiesc conducătorii auto să acorde o atenţie deosebită pietonilor. Aceştia sunt mai puţin prudenţi, privesc mai puţin în jur şi nu se asigură la traversare.
Pietonii sunt sfătuiţi să îşi ia toate măsurile de precauţie, pentru a fi siguri că sunt observaţi în trafic de către şoferi şi să nu se angajeze în traversarea străzi în fugă, prin faţa sau prin spatele autovehiculelor staţionate ori a mijloacelor de transport în comun oprite în staţii.
Totodată, le recomandăm să circule numai pe trotuare, traversarea străzii să o facă numai prin locurile special amenajate, marcate şi semnalizate corespunzător, ori la culoarea verde a semaforului destinat pietonilor, după ce sau asigurat, iar conducatorii de vehicule le-au înţeles intenţia de a traversa şi au oprit.
FIŢI RESPONSABILI ÎNTOTDEAUNA CÂND TRAVERSAŢI STRADA!
Comportamentul dumneavoastră în calitate de pieton are urmări directe atât asupra voastră, cât şi asupra celorlalţi participanţi la trafic!
Conducătorii auto sunt sfătuiţi să reducă viteza de deplasare şi să circule cu atenţie sporită:
– la apropierea de trecerea pentru pietoni, astfel încât să poată opri şi acorda prioritate;
– la apropierea de staţiile mijloacelor de transport în comun, în special cele care nu sunt prevăzute cu alveole sau refugii pietonale, unde unii pietoni se pot angaja în traversare prin faţa mijlocului de transport;
– la apropierea de unul sau mai mulţi pietoni care se deplasează pe partea carosabilă, indiferent de sensul de mers; – în zona instituţiilor de învăţământ, obiectivelor social-culturale sau economice, unde observă un flux mare de pietoni, în special copii.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

CETĂŢENII NEMULŢUMIŢI AU LUAT CU ASALT CONSILIUL LOCAL VĂCĂREŞTI

Consiliul Local Văcăreşti s-a reunit în şedinţă ordinară, lucrările au fost deschise de primarul comunei, Romică Stoica. A fost o şedinţă destul de aprinsă şi asta pentru că mai mulţi cetăţeni din satul Bungetul de Jos şi zona Bărbuleşti au venit la şedinţă, nemulţumiţi fiind de faptul că drumurile sunt […]