Piese clasate în Tezaurul naţional vor fi expuse la Târgovişte

Aşteptată cu mult interes, Expoziţia „Aurul şi argintul antic al României” va ajunge şi la Târgovişte. Expoziţia va fi organizată de Complexul Naţional Muzeal „Curtea Domnească” Târgovişte şi Muzeul Naţional de Istorie a României, în perioada 1 noiembrie 2017 – 2 februarie 2018, la Muzeul de Istorie, str. Calea Domnească, nr. 189.
Prin acest demers, publicul dâmboviţean va avea prilejul de a vedea şi la Tâgovişte piese clasate în Tezaurul naţional, extrem de valoroase, descoperite în întreaga ţară. Printre acestea menţionăm piesele eneolitice descoperite la Sultana – Malul Roşu, tezaurul de la Hinova, brăţări multispiralice dacice, piese din tezaurele de la Apahida şi Pietroasa.
Din luna decembrie 2013 şi până în prezent expoziţia a fost itinerată la Timişoara, Oradea, Satu-Mare, Sibiu, Cluj-Napoca, Târgu Mureş, Alba lulia, Buzău, Craiova, Iaşi, Constanţa, Piatra Neamţ, Suceava, Bârlad, Galaţi.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Când trecem la ora de iarnă

Ora de iarnă se aplică în fiecare an, în ultima noapte de sâmbătă spre duminică din luna octombrie. În consecinţă, trecerea la ora de iarnă 2017 se face în noaptea dintre 28 octombrie şi 29 octombrie (sâmbătă spre duminică), schimbarea orei făcându-se astfel încât ora 4:00 a dimineţii de 29 […]