PIAŢA 1 MAI, RESISTEMATIZATĂ

piataPiaţa 1 Mai din Târgovişte funcţiona în spaţii insalubre. Era necesară modernizarea şi igienizarea acesteia. Administraţia locală a municipiu-ui Târgovişte a trcut la fapte, iar rezultatele nu au întârziat să apară:
Gabriel Boriga, consilierul personal al viceprimaruli Ciprian Prisăcaru: „Am promis acum câteva săptămâni că vom resistematiza întreaga zonă a Pieţei 1 Mai, că va dispărea acel comerţ care se făcea după reguli antice, după reguli învechite, cu spaţii insalubre şi care blocau într-o proporţie de până la 80% accesul în parcare şi asta am făcut. Ne aflăm în zona în care acum trei săptămâni erau acele depozite insalubre, care nu făceau decât să aducă o pată de culoare negativă comerţului civilizat pe care vrem să-l facem în municipiul Târgovişte. Au dispărut acele angrouri. După cum vedeţi, avem spaţii de parcare care sunt bine delimitate de borduri. Asfaltăm cu două straturi. Avem o zonă de spaţii verzi care va fi gata în aproximativ 10 zile. S-a refăcut tot sistemul de iluminat public şi se vor monta şi camere video de supraveghere. Accesul se va face având şi două benzi de circulaţie. Practic, vom avea şi o utilitate a traficului rutir între Bulevardul Independenţei şi strada Lt. Stancu Ion. Se va putea face translatarea între cele două artere importante ale municipiului Târgovişte în câteva zeci de secunde şi nu se va mai ocoli. Am creat aproximativ 180 de locuri de parcare în această zonă, ce vor fi delimitate şi numerotate peste aproximativ 10 zile când se va usca asfaltul, astfel încât să avem o parcare supercivilizată la piaţă şi toţi cei care vin să cumpere produse vor avea unde să-şi lase maşina, în condiţii de securitate şi gratuit. Începând de săptămâna viitoare pot veni fără niciun fel de problemă aici la Piaţa 1 Mai, fără grija că nu au unde să-şi lase maşinile.
Ciprian Prisăcaru -viceprimar: „Amenajarea acestei zone are mai multe utilităţi. Se va putea efectua uşor translatarea între două artere importante ale municipiului Târgovişte, Bulevardul Indepenedenţei şi strada Lt. Stancu Ion. În al doilea rând, vor exista parcări în zona pieţei, pentru că aici era o problemă deosebită. Era mizerie foarte mare, se făcea comerţ pe carosabil, cei care voiau să tranziteze zona era foarte greu să o facă, dar toate acestea vor dispărea odată cu amenajarea parcării”.
Cristian Stan – vicepri-mar: „Această zonă îşi recâştigă funcţionalitatea. Ea a fost gândită pentru o cale de acces, discutăm de o cale de acces în momentul de faţă şi cred eu că cine a venit în urmă cu ceva timp în municipiul Târgoivşte şi trece şi astăzi nu mai recunoaşte această zonă. Este o zonă modernă, o zonă care răspunde unei necesităţi importante a locuitorilor municipiului Târgoivşte, aceea de a avea locuri de parcare la piaţă şi de a trece pe aici în condiţii absolut normale, astfel încât o deplasare la piaţă să nu mai reprezinte o piedică. Până acum, era aproape imposibil să translatezi această zonă. Cred că mulţi dintre locuitorii municipiului Târgoivşte efectiv evitau acestă zonă, ori în momentul de faţă discutăm despre o modernizare importantă a acestei zone”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Naşterea Sf. loan Botezătorul

Pr. prof. Marian BADEA Seminarul Teologic Sf. loan Gură de Aur din Târgovişte O minune a fost naşterea lui loan, dar o minune a fost şi întreaga lui viaţă de după aceea. Sfântul loan Înaintemergătorul este cel mai mare sfânt din Vechiul Testament, este propovăduitorul pocăinţei din lumea veche, de […]