Peştera lalomiţei este pe primul loc în rândul obiectivelor turistice din judeţul Dâmboviţa

0 0

PESTERA IALOMITEIProiect de mare succes al Consiliului Judeţean Dâmboviţa, obiectivul turistic Peştera lalomiţei din Masivul Bucegi, aflat în administrarea Complexului Naţional Muzeal Curtea Domnească din Târgovişte, a aniversat luni, 25 iulie 2016, un an de la inaugurare. Anterior, Peştera lalomiţei a beneficiat de un amplu proiect de reabilitare şi modernizare pentru a oferi vizitatorilor condiţii optime de vizitare şi siguranţă. S-a dovedit o iniţiativă extrem de apreciată de către turişti, deoarece, chiar luni, Peştera lalomiţei a înregistrat, după un an, un număr record de vizitatori, şi anume 146.808 persoane, ceea ce o situează pe primul loc în rândul obiectivelor turistice din judeţul Dâmboviţa. Suma încasată din taxa de vizitare a fost 1.091.955 lei în acest prim an.
Promovarea turistică a peşterii a dat roade, oferta dâm-boviţeană fiind prezentă la mai multe târguri de turism, printre care enumerăm: „Târgul de turism al României”, ediţia de primăvară, organizat în perioada 25 – 28 februarie 2016 la Centrul Expoziţional Romexpo Bucureşti, dar şi Târgul de Turism „Vacanţa” Constanţa, în perioada 11-13 martie 2016 şi, respectiv, Târgul European al Castelelor de la Hunedoara.
De asemenea, promovarea Munţilor Bucegi şi a turismului la mare înălţime, prin organizarea unor evenimente culturale de excepţie, se regăsesc pe agenda din perioada imediat următoare, Consiliul Judeţean Dâmboviţa fiind unul dintre organizatorii mult-aştepta-tului eveniment PADINA FEST, desfăşurat în perioada 28-31 iulie 2016 pe Platoul Padina, din Parcul Natural Bucegi. Şi în acest an, Orchestra Simfonică Muntenia a Centrului Judeţean de Cultură va susţine două recitaluri extraordinare în cadrul festivalului, aflat la a Vll-a ediţie, cel dintâi având loc sâmbătă, 30 iulie, începând cu ora 14:00, la intrarea în Peştera lalomiţei, în mijlocul peisajului mirific al Grotei Mihnea cel Rău.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

PNL Dâmboviţa va nominaliza candidaţii până pe 15 august

Până pe 15 august, Organizaţia PNL Dâmboviţa trebuie să înainteze conducerii centrale a partidului lista cu candidaţii pentru alegerile parlamentare de la sfârşitul anului. Vor fi trei nominalizări pentru Senat şi şapte pentru Camera Deputaţilor, deci zece persoane în total. în ceea ce priveşte ordinea pe liste, aceasta va fi […]