Peste un milion de lei de la AFM, pentru stații de încărcare electrice la Sălcioara

Date:

Ca urmare a semnării contractului de achiziție publică de servicii de montare și proiectare pentru proiectul „Stații de reîncărcare cu putere normală pentru vehicule electrice și hibride în comuna Sălcioara” în valoare de 1.070.262,19 lei, în comună vor fi amplasate 16 stații în opt locații, pentru o cât mai bună acoperire a teritoriului. Proiectul este finanțat de Administrația Fondului de Mediu.

Chiar dacă nu sunt autovehicule electrice în comună, acesta este viitorul. Stațiile de încărcare își vor dovedi însă destul de repede utilitatea, mai ales că elevii din comuna Sălcioara vor avea la dispoziție un microbuz electric. Vehiculul va fi achiziționat cu fonduri europene prin PNRR, printr-un proiect în asociere cu Consiliul Județean,  pentru implementarea obiectivului de investiții „Achiziție microbuze noi electrice pentru școlile din județul Dâmbovița”. Cererea de finanțare depusă de CJD în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență, Pilonul VI. Politici pentru noua generație, a fost  aprobată și vor fi cumpărate la nivel de județ 31 de microbuze electrice 8+1 și 16+1 locuri.

„Microbuzul electric este binevenit dat fiind specificul unității administrativ -teritoriale, cu numeroase sate aflate la distanțe apreciabile. Vor fi amplasate și stații de încărcare și nu face altceva decât să ținem pasul cu noutățile. Sunt oportunități cu care nu ne vom mai întâlni prea curând!”- ne-a spus Valentin Pârvu, primarul comunei Sălcioara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

A pierdut controlul mașinii și a ajuns în șant

Polițiștii din cadrul Biroului Rutier au fost sesizați cu...

 Incendiu produs la o casă în satul Urziceanca, comuna Ciocănești 

Detașamentul de Pompieri Titu a intervenit cu o autospecială...

Infracțiuni la regimul rutier, constatate de polițiștii dâmbovițeni 

Polițiștii din cadrul Biroului Rutier Târgoviște au oprit în...

Falșii consultanți de investiții!

Ai decis să intri în lumea investițiilor și vrei...