Peste 96% dintre fermierii dâmboviţeni primesc avansul plăţii pe suprafaţă

fermieriCentrul Judeţean Dâmboviţa al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură a autorizat la plata în avans 26.571 de fermieri, dintre cei care au depus cereri de sprijin în cadrul schemei de plată unică pe suprafaţă – SAPS
2013.
De acest avans beneficiază fermierii la care controalele (administrative sau pe teren) s-au finalizat şi îndeplinesc cumulativ condiţiile impuse de regulamentele europene şi legislaţia românească.
Pentru anul 2013, cuantumul alocat plăţilor directe unice pe suprafaţă este de 139.17 euro/ha.Avansul acordat fermierilor este în cuantum de 62 euro/ha, plăţile fiind efectuate în lei, la cursul de schimb de 4,4020 lei pentru un euro.
În judeţul Dâmboviţa, au depus cerere pentru sprijinul pe suprafaţă 27.678 de fermieri cu o suprafaţă totală de 132.922,13 ha.
De asemenea, până la data de 28 octombrie 2013, Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agircultură primeşte cererile de solicitare a plăţilor naţionale directe complementare în sectorul zootehnic la specia bovine pentru cele două scheme de sprijin: schemă decuplată de producţie în sectorul lapte; schemă decuplată de producţie în sectorul carne.
Până la această dată au fost primite 852 de cereri de la crescătorii de bovine din judeţ.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

lancu Caracota, preşedintele interimar al PDL Târgovişte: "Cred că şi în 2016 Gabriel Boriga va fi candidatul nostru la Primărie"

Cu prilejul primei conferinţe de presă susţinută „în calitate de om politic”, Iancu Caracota, preşedinte interimar al PDL Târgovişte şi fost prefect al judeţului Dâmboviţa, a adoptat un ton echilibrat atât vizavi de unii din actualii adversari, dar şi vizavi de „dizidenţii” din propriul partid. lancu Caracota a spus că […]