Peste 80 kg de pește, confiscate de către jandarmii dâmbovițeni pe o stradă din Ghirdoveni

Date:

Jandarmii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Dâmbovița au depistat pe o stradă din localitatea Ghirdoveni, un bărbat în vârstă de 40 ani, care comercializa ilegal pește din portbagajul autoturismului.

Jandarmii au confiscat cantitatea de 85 kg de pește, din speciile crap, caras și chefal, iar persoanei în cauză i s-au întocmit actele de sesizare pentru comercializare de pește fără documente legale, în conformitate cu prevederile Ordonanței Guvernului nr. 23 din 2008 privind pescuitul și acvacultura. 

Autovehiculul folosit pentru transportul mărfii a fost confiscat și lăsat în custodia persoanei în cauză, iar actele de sesizare vor fi înaintate polițiștilor, pentru continuarea cercetărilor și aplicarea măsurilor legale.

Cantitatea de pește a fost predată către reprezentanții Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Dâmbovița. 

Reamintim faptul că deținerea, transportul sau comercializarea fără documente legale a peștelui constituie infracțiune. Documentele de proveniență vor însoți mărfurile, indiferent de locul în care acestea se află, pe timpul transportului, al depozitării sau al comercializării. Prin documente de proveniență se înțelege, după caz, factura fiscală, factura, avizul de însoțire a mărfii, documentele vamale, factura externă sau orice alte documente stabilite prin lege.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

GRATUIT Aplicația InfoCons pentru a ști ce consumi și pentru a-ți face cumpărăturile în cunoștință de cauză!

Aplicația de protectia consumatorilor InfoCons este un instrument dedicat...

La Odobești a început curățenia de primăvară!

Pe raza comunei Odobești, salariați din cadrul Primăriei  cu...

DÂMBOVIȚEANCA PETRUȚA IUGULESCU, DIN NOU LA UN MECI DIN LIGA NAȚIUNILOR

Alina Peșu va conduce partida Ungaria – Belgia, prima...