Peste 700  persoane angajate cu  sprijinul AJOFM Dâmbovița

Date:

Pe parcursul  primelor două luni ale anului,  prin intermediul AJOFM Dâmbovița au fost încadrate în muncă 713 persoane, dintre care 333 femei.

Din totalul persoanelor ocupate, 467 au peste 45 de ani, 58 au vârsta cuprinsă între 35 și 45 de ani, 27 au între 30 și 35 de ani, 47 au între 25 și 30 de ani iar 114 sunt tineri sub 25 de ani ( 109 tineri NEET, sub 30 ani).

În funcţie de rezidenţă, 203 provin din mediul urban, iar 510 persoane sunt din mediul rural.

Din punct de vedere al nivelului de pregătire al persoanelor pentru care s-a identificat un loc de muncă, cele mai multe persoane au studii medii (282). Cele cu studii profesionale sunt în număr de 137. Numărul celor cu studii universitare este de 50, iar cei cu studii elementare sunt în număr de 244.

Din numărul total de persoane care au fost angajate prin intermediul AJOFM Dâmbovița, 190 persoane fac parte din categoria celor greu sau foarte greu ocupabile.

Persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă înregistrate în baza de date a AJOFM Dâmbovița, în vederea integrării pe piața muncii, beneficiază de pachete personalizate de măsuri active prevăzute de Legea nr.76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă cu modificările și completările ulterioare.

Astfel, în primele două luni ale anului 2024, numărul persoanelor care au beneficiat de asistenţă pentru înregistrarea în evidenţă ca persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, în vederea asigurării protecţiei sociale privind acordarea indemnizaţiei de şomaj sau cuprinderea în măsuri active, a fost de 2078 persoane.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

Mascații au descins la un proxenet 

Percheziții în  Dâmbovița și Prahova,  într-un dosar de proxenetism...

Percheziții în Dâmbovița și Argeș, într-un dosar de înșelăciune cu asigurări auto

Polițiștii Serviciului de Investigații Criminale Argeș, sub supravegherea Parchetului...

Minor dispărut, găsit de jandarmii dâmbovițeni 

Jandarmii dâmbovițeni au depistat în imediata vecinătate a unei...