Peste 70 kg de pește au fost confiscate de jandarmii dâmbovițeni, în localitatea Braniștea

Date:

Jandarmii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Dâmbovița au depistat o persoană care oferea spre vânzare pește din portbagajul autoturismului, pe o stradă din localitatea Braniștea.

Jandarmii au confiscat cantitatea de 74 kg de pește din specia crap, iar bărbatului, în vârstă de 45 de ani, i s-au întocmit actele de sesizare pentru comercializare de pește fără documente legale, în conformitate cu prevederile Ordonanței Guvernului nr. 23 din 2008 privind pescuitul și acvacultura. 

Autovehiculul folosit pentru transportul mărfii a fost confiscat, iar actele de sesizare vor fi înaintate polițiștilor, pentru continuarea cercetărilor și aplicarea măsurilor legale.

Cantitatea de pește a fost predată către reprezentanții Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Dâmbovița. 

Reamintim cetățenilor că deținerea, transportul sau comercializarea fără documente legale a peștelui constituie infracțiune. Documentele de proveniență vor însoți mărfurile, indiferent de locul în care acestea se află, pe timpul transportului, al depozitării sau al comercializării. Prin documente de proveniență se înțelege, după caz, factura fiscală, factura, avizul de însoțire a mărfii, documentele vamale, factura externă sau orice alte documente stabilite prin lege.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

BACALAUREAT 2024: Elevii vor susține în câteva zile  probele de competențe

Elevii vor susține în câteva zile  probele de competențe. Candidații...

Cardurile de alimente vor fi alimentate cu o nouă sumă de 250 de lei

Încărcarea cardurilor de alimente(tichete sociale) cu o nouă tranșă...