Peste 63 de milioane de lei pentru modernizarea iluminatului public în oraşele din Regiunea Sud-Muntenia

A fost organizat seminarul de informare privind promovarea oportunităţillor de finanţare nerambursabilă din cadrul Programului Operaţional Regional 2014 – 2020, pentru sprijinirea tranziţiei spre o economie cu emisii reduse de carbon. Discuţiile purtate în cadrul evenimentului au vizat Axa prioritară 3, „Sprijinirea tranziţiei către o economie cu emisii scăzute de carbon”, Prioritatea de investiţii 3.1, Operaţiunea C – Iluminat public.
Participanţii, reprezentanţi ai unităţilor administrativ – teritoriale din mediul urban au primit în cadrul seminarului de informare date relevante privind criteriile de eligibilitate şi condiţiile de accesare a fondurilor Regio pentru realizarea de proiecte de investiţii ce au ca scop sprijinirea tranziţiei spre o economie cu emisii reduse de carbon, prin îmbunătăţirea reţelelor de iluminat public.
Pentru acest apel de proiecte, regiunii Sud-Muntenia îi este alocat un buget de peste 63 de milioane de lei, termenul limită până la care solicitanţii au putut depune proiectele fiind 18 octombrie, ora 10:00.
Beneficiarii eligibili ai acestui apel de proiecte pot fi: unităţile administrativ teritoriale din mediul urban, definite conform Legii nr. 215/2001 Legea administraţiei publice locale, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, parteneriate constituite între unităţile administrativ-teritoriale menţionate mai sus, precum şi parteneriate constituite între unităţile administrativ-teritoriale şi autorităţi şi instituţii ale administraţiei publice centrale sau orice alte autorităţi sau instituţii publice care pot contribui la buna implementare a proiectului.Până în prezent, la nivelul regiunii Sud – Muntenia s-a depus un număr total de 1045 de aplicaţii, ce au o valoare totală a fondurilor nerambursabile de aproximativ 6 miliarde de lei, din care s-au semnat contractele de finanţare pentru 429 de proiecte, având o valoare totală a finanţării nerambursabile de peste 1,4 miliarde de lei.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

25.000 de dâmboviţeni sunt alimentaţi cu apă potabilă dintr-un lac de acumulare colmatat în procent de 75%

La începutul acestei săptămâni, deputatul Corneliu Ştefan a adresat o interpelare premierului Viorica Dăncilă cu privire la situaţia critică a alimentării cu apă a oraşului Pucioasa şi a celorlalte localităţi învecinate. „Supun atenţiei dumneavoastră situaţia cu care se confruntă locuitorii din oraşul staţiune Pucioasa şi cei ai altor patru localităţi […]