Peste 600 de persoane şi-au căutat un loc de muncă la Bursa pentru Absolvenţi

Ş.E.
0 0

locuri de muncaAgenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Dâmboviţa a organizat, vineri, 27 septembrie 2013, Bursa Locurilor de Muncă pentru Absolvenţi. Evenimentul s-a desfăşurat în Târgovişte, la Clubul Studenţilor, începând cu ora 10:00.”Tradiţionalul eveniment este organizat la nivel naţional şi este dedicat în principal ocupării pe piaţa muncii a tinerilor care, în lunile iunie, respectiv iulie, au finalizat o formă de învăţămât, dar sunt binevenite toate persoanele care se află în căutarea unui loc de muncă.
Pentru cei mai mulţi dintre absolvenţi este primul contact cu piaţa muncii, cu un potenţial angajator şi vor avea întâiul interviu pentru angajare.
In acest sens, absolvenţii au fost instruiţi în cadrul şedinţelor de consiliere la care au participat în calitate de persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, cum trebuie să se prezinte la un interviu, cum să redacteze un CV, respectiv o scrisoare de intenţie.
Alături de standurile de medierea muncii, juridic, munca prin reţeua EURES, consilierii de carieră din cadrul AJOFM Dâmboviţa au prezentat absolvenţilor oferta de formare profesională, care cuprinde 26 de meserii în care se pot califica în vederea creşterii şanselor de ocupare pe piaţa muncii.
Avem o ofertă care însumează 401 locuri de muncă în diverse domenii de activitate: industria de prelucrare a materialelor, informatică, comerţ, asigurări, construcţii, industria confecţiilor textile, transporturi, alimentaţie publică, hoteluri şi restaurante.
Pentru cei cu studii sperioare sunt disponibile posturi de inginer automatist, inginer geodez, programator, economist, asistent manager, consultant financiar, agent turism, agent imobiliar.
Pentru studii medii, cei interesaţi au de ales între topometrist, gestionar, sudor, electrician, instalator, frezor, lăcătuş mecanic, şofer, confecţioner articole textile.
Până la sfârşitul lunii august, în baza de date a AJOFM Dâmboviţa au fost înscrişi 1.791 de absolvenţi din anul curent, din care 635 primesc indemnizaţie de şomaj. Din evidenţele noastre, rezultă că 53 de absolvenţi din acest an s-au încadrat în muncă în diverse domenii, precum: medical, informatică, industria de prelucrare a metalelor, industria confecţiilor textile şi altele”, a precizat Constanţa Anghel, director AJOFM.
După centralizarea datelor, la sfârşitul evenimentului, reiese că au fost prezenţi 58 de agenţi economici, care au oferit 401 locuri de muncă vacante. La Bursa Locurilor de Muncă au fost prezenţi 605 de participanţi, dintre care 287 au fost selectaţi în vederea încadrării în muncă.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Proiect de prevenire a consumului de droguri - ediţia a Il-a "TINERI (IN)FORMAŢI"

În perioada 05.09 – 29.10.2013, Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Dâmboviţa, împreună cu Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret (DJST) Dâmboviţa, implementează a doua ediţie a proiectului local de prevenire a consumului de droguri, denumit „Tineri (in)formaţi”. „Obiectivele proiectului vizează dezvoltarea de abilităţi de comunicare în domeniul educaţiei […]