Peste 500 de absenți la  simularea probei scrise la Limba română. În total, 3381 de liceeni din Dâmbovița sunt înscriși la simularea Examenului Național de Bacalaureat, 2024

Date:

În perioada 4 – 7 martie, 3381 elevi dâmbovițeni din  clasele a XII-a și a XIII-a (seral și frecvență redusă) susțin probele scrise în cadrul simulării examenului de Bacalaureat 2024.  

La nivelul județului Dâmbovița au fost organizate 29 de centre de examen (licee), primele probe desfășurându-se luni, 4 martie- Proba E) a) – probă scrisă – Limba şi literatura română și marți, 5 martie 2024: Proba E) c) – probă scrisă – proba obligatorie a profilului (matematică sau istorie)

Miercuri, 6 martie este programată Proba E) d) – probă scrisă – proba la alegere a profilului şi specializării (fizică, chimie, biologie, informatică, geografie, logică, argumentare și comunicare, psihologie, economie, sociologie și filosofie). De precizat că  Proba E) b) – probă scrisă – Limba şi literatura maternă – nu se susține în județul Dâmbovița.

Comunicarea rezultatelor se va face săptămâna viitoare, pe 15 martie.

Probele încep  la ora 9:00, iar accesul elevilor în săli este permis până la ora 8:30. Elevii sunt așezați câte unul în bancă, în ordine alfabetică, la nivelul centrului de examen.

Timpul alocat elaborării unei lucrări scrise este de trei ore, din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui elev. Toate sălile de clasă în care se vor susține probele scrise din cadrul simulării examenului național de bacalaureat 2024 sunt dotate cu sisteme de supraveghere video și audio.

Pe parcursul simulării se respectă procedurile specifice examenului. Procesul de corectare digitalizată prevede scanarea lucrărilor în sălile din centrele de examen, încărcarea acestora pe platforma dedicată și repartizarea lor către profesori evaluatori din toată țara.

Rezultatele vor fi comunicate individual  și vor fi analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ prin discuții cu elevii, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral. Obiectivul urmărit este îmbunătățirea performanțelor școlare în perspectiva examenului de bacalaureat, prin adoptarea celor mai potrivite măsuri în acest sens.

Notele nu se trec în catalog, însă, prin excepție, la solicitarea scrisă a elevului/a părintelui, acestea pot fi consemnate în catalog.

         În prima zi de simulare, la proba scrisă la Limba şi literatura română, 15% dintre liceenii înscriși au lipsit, fiind   prezenți numai  2877 de elevi. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

Cancerul ereditar: Când sunt necesare testele genetice și ce mutații pot fi transmise?

Cancerul este, în mare parte, o boală cauzată de...

De ce etichetele fac diferenta in afaceri si in viata de zi cu zi

Te-ai gândit vreodată la câte etichete vezi într-o singură zi? De...

Bănuit de tentativă la infracțiunea de tâlhărie calificată, reținut 

În urma investigațiilor efectuate de polițiștii din cadrul Poliției...

Depistat la volanul unui autoturism, deși ar fi consumat băuturi alcoolice

Polițiștii din cadrul Biroului Rutier Târgoviște au oprit în...