Peste 50 de intervenţii ale pompierilor dâmboviţeni, în ultima săptămână

0 0

In perioada 07 – 13 decembrie 2020, echipajele de intervenţie din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Basarab I” al judeţului Dâmboviţa au fost solicitate şi au intervenit la 59 evenimente: 16 incendii la gospodăriile populaţiei (locuinţe, anexe gospodăreşti, mijloace auto etc.), 14 acţiuni pentru asigurare zonă, 10 acţiuni pentru asistenţă persoane, 10 acţiuni pentru evacuarea apei din gospodăriile populaţiei, o acţiune pentru descarcerarea unei persoane dintr-un autoturism şi 8 acţiuni la alte situaţii de urgenţă (3 deblocări de uşă, 3 salvări de animale, o degajare copac căzut pe carosabil, o degajare stâlp căzut pe carosabil).
Echipajele SMURD din cadrul ISU „Basarab I” Dâmboviţa au fost solicitate şi au intervenit, în această perioadă, la 248 cazuri medicale.
În această perioadă, ISU „Basarab I” Dâmboviţa a executat misiuni pentru: transportul persoanelor către locaţiile stabilite pentru izolare/carantină, transportul persoanelor suspectate/confirmate a fi infectate cu COVID-19 la unităţi spitaliceşti, în sprijinul DSP Dâmboviţa în desfăşurarea acţiunilor specifice, precum şi acţiuni de decontaminare a tehnicii şi personalului care a participat la misiunile de transport.
Activităţi de prevenire
Personalul Inspecţiei de Prevenire a efectuat 12 controale pe linia situaţiilor de urgenţă la spaţii comerciale, 4 controale de autorizare privind securitatea la incendiu (staţie de distribuţie a carburanţilor, clădire de producţie, alimentare cu apă pentru stingerea incendiilor în localităţi, clădire de comerţ) şi 28 de controale la instituţii şi spaţii comerciale, verificând modul în care se respectă prevederile Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Au fost aplicate 20 sancţiuni contravenţionale principale (17 avertismente şi 3 amenzi în cuantum de 11.000 lei). Nu au fost aplicate sancţiuni complementare.
De asemenea, subunităţile de intervenţie au desfăşurat, în localităţi din raioanele de bază, 45 activităţi de instruire cu cetăţenii, privind măsurile sanitare şi de distanţare socială ce trebuie respectate pentru prevenirea infectării cu SARS-CoV-2.
Astfel de acţiuni vor continua zilnic, principalul scop fiind acela de creştere a gradului de siguranţă a cetăţenilor prin respectarea măsurilor de protecţie instituite de autorităţi.
Reamintim cetăţenilor că cea mai importantă armă pe care o avem în lupta împotriva infectării cu virusul SARS-CoV-2 este adoptarea unui comportament preventiv individual prin respectarea unor reguli elementare de protecţie:

  • purtarea măştii astfel încât atât nasul cât şi gura să fie acoperite;
  • igienizarea frecventă a mâinilor după contactul cu mediul extern şi evitarea ducerii mâinilor la nas, gură şi ochi fără spălare/dezinfectare în prealabil;
  • evitarea spaţiilor aglomerate şi păstrarea distanţei de minim 2 metri faţă de persoanele din jur.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

SUTE DE POMI DE CRĂCIUN INDISPONIBLILIZAŢI

Poliţişti din toată ţara au continuat controalele pentru protejarea domeniului silvic şi combaterea tăierilor ilegale de arbori. În ultimele 3 săptămâni, au fost confiscaţi peste 2.800 de metri cubi de lemn şi au fost indisponi-bilizaţi peste 1.400 de pomi de Crăciun.Începând cu 23 noiembrie a.c., Poliţia Română, prin Direcţia de […]