Peste 4500  persoane angajate anul trecut prin programul de ocupare al  AJOFM Dâmbovița

Date:

Pe parcursul  anului 2023, prin intermediul AJOFM Dâmbovița au fost încadrate în muncă 4509 persoane, dintre care 2265 femei. Din totalul persoanelor ocupate, 2528 au peste 45 de ani, 543 au vârsta cuprinsă între 35 și 45 de ani, 179 au între 30 și 35 de ani, 356 au între 25 și 30 de ani iar 903 sunt tineri sub 25 de ani ( 879 tineri NEET, sub 30 ani).

În funcţie de rezidenţă,  1228 persoane provin din mediul urban, iar 3281 persoane sunt din mediul rural.

Din punct de vedere al nivelului de pregătire al persoanelor pentru care s-a identificat un loc de muncă, cele mai multe persoane au studii  medii (1699), urmate de cele cu studii elementare    (1516). Cele cu studii profesionale sunt în număr de 952. Numărul celor cu studii universitare este de 342.

Din numărul total de persoane care au fost angajate prin intermediul AJOFM Dâmbovița, 1303 persoane fac parte din categoria celor greu sau foarte greu ocupabile. Precizăm că încadrarea într-o categorie de ocupabilitate se realizează ca urmare a activităţii de profilare a persoanelor înregistrate în evidenţele noastre.

Pentru integrarea pe piaţa muncii, persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă înregistrate în baza de date a agenţiei teritoriale pentru ocuparea forţei de muncă în a cărei rază au domiciliul sau reşedinţa beneficiază de pachete personalizate de măsuri active prevăzute de Legea nr.76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă, modificată şi completată.

Astfel, în cele 12 luni parcurse ale anului 2023 numărul persoanelor care au beneficiat de asistenţă pentru înregistrarea în evidenţă ca persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, în vederea asigurării protecţiei sociale privind acordarea îndemnizaţiei de şomaj sau cuprinderea în măsuri active, a fost de 13188 persoane.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

Un parc fotovoltaic va asigura în mare parte consumul public de energie electrică din  Târgoviște!

 În ultima  ședință de consiliu local, a fost aprobat...

Formarea profesioniștilor din educația timpurie, cu  finanțare prin PNRR

S-a lansat apelul de proiecte „Formarea profesioniștilor din educația...

Comunitatea din Mănești are în patrimoniu, o nouă investiție în domeniul educațional, noua Școală Drăgăești-Pământeni

Investiția în educație înseamnă investiție în viitorul comunității. S-a inaugurat...