Peste 4400 persoane și-au găsit un loc de muncă în Dâmbovița prin Programul Național de Ocupare

În primele 8 luni ale anului 2021, ca urmare a implementării Programului Național de Ocupare a Forței de Muncă, prin intermediul AjOfM Dâmbovița au fost încadrate în muncă 4407 persoane, dintre care 1979 femei.
Din totalul persoanelor ocupate, 1810 au peste 45 de ani, 1061 au vârsta cuprinsă între 35 și 45 de ani, 869 au între 25 și 35 de ani, iar 667 sunt tineri sub 25 de ani (593 tineri NEET).
În funcție de rezidență, din totalul persoanelor încadrate în muncă, 1409 provin din mediul urban, iar 2998 persoane sunt din mediul rural.
Din punct de vedere al nivelului de pregătire al persoanelor pentru care s-a identificat un loc de muncă, cele mai multe persoane au studii medii (1694). Cele cu studii profesionale sunt în număr de 930. Numărul celor cu studii universitare este de 525, iar cei cu studii elementare sunt în număr de 1258.
Din numărul total de persoane care au fost angajate prin intermediul AJOFM Dâmbovița, 3609 persoane fac parte din categoria celor greu sau foarte greu ocupabile. Precizăm că încadrarea într-o categorie de ocupabilitate se realizează ca urmare a activității de profilare a persoanelor înregistrate în evidențele noastre.
Pentru integrarea pe piața muncii, persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă înregistrate în baza de date a agenției teritoriale pentru ocuparea forței de muncă în a cărei rază au domiciliul sau reședința beneficiază de pachete personalizate de măsuri active prevăzute de Legea nr. 76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru șomaj și stimularea ocupării forței de muncă, modificată și completată.
Astfel, în primele 8 luni ale anului 2021, numărul persoanelor care au beneficiat de asistență pentru înregistrarea în evidență ca persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, în vederea asigurării protecției sociale privind acordarea indemnizației de șomaj sau cuprinderea în măsuri active, a fost de 9907 persoane.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

SORANA CÎRSTEA A CÂȘTIGAT 30.000 DE EURO FĂRĂ SĂ JOACE VREUN MECI

Sorana Cîrstea este cea ma norocoasă jucătoare de la Indian Wells 2021! Sportiva din Târgoviște beneficiază de tur liber, dar și de un cec de aproape 30.000 de dolari, deși nu se aștepta la acest scenariu!Organizatorii au acceptat-o în ultimul moment pe lista capilor de serie de la Indian Wells […]